Alfa-college

VAVO

versneld je diploma of certificaten vmbo-tl, havo of vwo halen

ONLINE OPEN DAG VAVO

Op 3 juni en 30 juni organiseert VAVO online open dagen. Tijdens de online voorlichting vertellen we je alles over de mogelijkheden van de VAVO en kun je al je vragen stellen aan de voorlichters. Er is een webinar over vmbo-tl, havo en vwo. Aanmelden daarvoor kan hier.

SCHAKELKLAS EN VOORBEREIDEND JAAR (VBJ)

Ook is er op 12 mei een webinar over de Schakelklas naar mbo en het Voorbereidend jaar voor hoger opgeleide nieuwkomers die willen doorstromen naar het hbo of de universiteit. Aanmelden daarvoor kan hier. Op 10 juni kun je sfeer komen proeven op school (rondleiding).

VAVO: voortgezet algemeen volwassenenonderwijs

VAVO is een mogelijkheid als je je huidige opleiding niet wil of kan afmaken op een school voor voortgezet onderwijs (middelbare school). Via VAVO kun je een diploma of deelcertificaten versneld in één of twee jaar halen voor vmbo-tl, havo of vwo.

Toelatingseisen

Toelating is afhankelijk van vooropleiding, vakkenpakket, cijfers, mogelijkheden, inzet, studiehouding en motivatie. Leerlingen die 16 of 17 jaar zijn en op een school voor voortgezet onderwijs zitten, kunnen VAVO volgen, als hun vo-school daarmee akkoord gaat. Wie 18 jaar of ouder is, kan op het Alfa-college een vo-diploma of deelcertificaten halen.

Aanmelden voor VAVO

Meer informatie over aanmelden voor VAVO

VAVO-opleidingen

Klik hieronder op een opleiding VAVO voor meer informatie.
Veelgestelde vragen
 én antwoorden over VAVO-opleidingen.

Groningen: Admiraal de Ruyterlaan

Admiraal de Ruyterlaan 2
9726 GR Groningen

Postbus 220
9700 AE Groningen