Alfa-college

Jolien Hummel

Oud-student Beveiliger Jolien Hummel

Met een mbo-diploma Beveiliger kun je doorstromen naar de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid. Jolien laat zien dat je met het diploma Beveiliger ook op een andere manier als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) aan het werk kunt. Er zijn tenslotte meerdere wegen naar Rome, zo blijkt!

In 2015 haalde Jolien haar diploma Beveiliger en ze werkte vervolgens één jaar in de beveiligingsbranche. Ze kwam op internet een vacature tegen waarin men op zoek was naar een Buitengewoon opsporingsambtenaar vervoer. Jolien besloot de stoute schoenen aan te trekken en dit heeft goed uitgepakt! Na een aantal selectierondes kreeg ze een supervoorstel. Zij kreeg van Keolis Nederland de mogelijkheid om haar BOA + domein 4 openbaar vervoer in 5 weken (!) af te ronden.Het was even doorzetten, maar het is mij gelukt!Jolien werkte hierna een aantal maanden als Buitengewoon opsporingsambtenaar bij Service en Veiligheid in Zwolle. Maar….zoals we dat bij veel van onze toppers zien…wilde ook Jolien meer! Opnieuw trok ze de stoute schoenen aan. Deze keer om bij haar teamleider overplaatsing aan te vragen, met als doel: werken in Almere. Ook dit is gelukt!
Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk de veiligheid waarborgen, vervoersbewijzen controleren en op de juiste manier handelen nadat wij een melding hebben gekregen van onze meldkamer.
Jolien werkt in teamverband, waardoor zij ook deelneemt aan grote controles. Deze controles zijn vooral gericht op het beperken van het zwartrijden.

De spreekwoordelijke kers op de taart is er ook: inmiddels is Jolien in het bezit van een contract voor onbepaalde tijd!