Alfa-college

Marcel PolIn 2013 heeft Marcel zijn diploma beveiliger gehaald bij ons op school. Na een klein ‘uitstapje’ richting Defensie is Marcel uiteindelijk weer teruggekeerd bij ons op school, dit keer voor de opleiding HTV. Terugkeren naar het Alfa-college in Hoogeveen was voor mij een logische stap, ik heb de begeleiding en contact met leraren als zeer prettig ervaren.
Marcel heeft zich tijdens de opleiding HTV niet alleen gericht op school maar is ook als evenement/horeca beveiliger in Groningen aan het werk geweest. Marcel heeft zijn HTV stage gevolg bij de gemeente Hardenberg-Ommen en kreeg na het afronden van zijn stage hier een contract aangeboden! Dit zegt natuurlijk al genoeg over de inzet van deze topper.

Na een aantal jaren ‘straatervaring’ op te hebben gedaan wilde Marcel meer! Hij besloot te solliciteren voor de functie Hoofdagent bij de Politie Noord-Nederland. Er volgde een selectieprocedure van in totaal een halfjaar(!). In dit halfjaar is Marcel op verschillende manieren getest: een sporttest, een capaciteitentest en een psychologisch onderzoek…allemaal onderdelen die aan bod zijn gekomen.

In 2017 kreeg Marcel het verlossende antwoord: hij mocht beginnen aan de politieacademie in Drachten. Marcel benadrukt dat hij deze stappen niet ‘zomaar’ heeft kunnen zetten. Ik ben continu bezig geweest mijzelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied.