Alfa-college

Roger van EckIn 2014 startte Roger met de opleiding beveiliger bij ons op school, die hij in minder dan één jaar afgerond heeft. Roger wilde ons nog niet missen en is vervolgens doorgestroomd naar de opleiding HTV. Ook deze keer heeft hij zich uitgesloofd en in anderhalf jaar had hij zijn welverdiende diploma in handen. Roger is vervolgens aan het werk gegaan bij Arriva als steward. Na één jaar bij Arriva gewerkt te hebben solliciteerde Roger bij de Handhaving.

Roger is de afgelopen tijd bij verschillende gemeentes in Drenthe en Friesland aan het werk geweest als Buitengewoon Opsporingsambtenaar. In deze periode heb ik écht het vak leren kennen en kon ik de theorie die ik op school geleerd had omzetten in de praktijk.Maar…Roger wilde meer. Na drie jaar bij de handhaving gewerkt te hebben heeft Roger gesolliciteerd bij de Douane (medewerker fysiek toezicht vuurwapen dragend). De selectie was pittig, deze bestond onder andere uit een sporttest, psychologisch onderzoek en de capaciteitentest. Uiteraard heeft Roger alle testen met succes afgerond! De verwachting is dat Roger in maart 2019 klaar is met zijn opleiding bij de Douane. Na de opleiding wordt Roger geplaatst in de haven van Rotterdam.

Roger geeft aan nog niet ‘klaar’ te zijn na het volgen van de opleiding bij de Douane. In de toekomst wil ik mij nog gaan richten op een gespecialiseerde functie binnen de Douane Rotterdam.