Alfa-college
GRONINGEN, BOL, niveau 3, opleidingsduur 2 jaar

Coördinator beveiliging

Op veel plaatsen is beveiliging of toezicht nodig, bijvoorbeeld bij winkels en bedrijven. Als coördinator beveiliging stuur je de beveiligers op de werkvloer aan. Verder ben je verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de beveiliging.

De opleiding Handhaver toezicht en veiligheid valt onder de Uniformberoepen, een verzamelnaam voor de opleidingen  Beveiliger, Coördinator beveiliging en Handhaver Toezicht en Veiligheid en Leidinggevende team/afdeling/project (uniformberoepen)

Ik leer het vak direct in de praktijk

Ik leer het vak direct in de praktijk

Sluiten
Direct het vak leren in de praktijk, dat doe ik bij mijn opleiding Beveiliging. Het is een opleiding waarvoor je veel discipline moet hebben. Het is hard werken voor de theorie en in de praktijk. De sportlessen op school zijn pittig en best zwaar. Maar je leert veel, bijvoorbeeld over aanhoudingstechnieken. Ook krijgen we Duits.

Hiervoor zat ik op de Loot-school van het H.N. Werkmancollege. Ik combineerde school met voetbal. Gedisciplineerd werken ben ik dus wel gewend. Het komt voor dat je stageloopt bij een evenement waar je 12 uur achter elkaar moet staan. Dat hoort ook bij je toekomstige beroep.

Ik vind het hartstikke leuk, omdat ik op veel verschillende plaatsen kom en met verschillende mensen te maken hebt. Laatst maakte ik stage-uren op een dancefeest in Rotterdam en we gaan met veel studenten naar Oerol op Terschelling. De docenten hebben zelf werkervaring in de praktijk, zoals de politie, de Marechaussee en de beveiligingsbranche.

Jaïrzinho Leirissa
student Beveiliging
 • Iets voor jou?
  • Vind jij het leuk om een groep mensen aan te sturen?
  • Vind jij het leuk om werkzaam te zijn tijdens (grootschalige) evenementen?
  • Ben je goed in organiseren en coördineren?
  • Wil jij je steentje bijdragen aan de veiligheid in de maatschappij?
  • Blijf je kalm en durf je doortastend op te treden in stressvolle situaties?
  • Beschik jij over een goede conditie?
  • Vind je het niet erg om op onregelmatige tijden te werken?
  • Vind jij respect voor anderen de normaalste zaak van de wereld?
  • Kun je goed samenwerken en heb je een vlotte babbel?
  • Heb jij het in je om een uniform te dragen?

  Dan is de opleiding Coördinator beveiliging iets voor jou!

  Kijk op Instagram om te zien wat we doen op de opleiding.

 • De opleiding

  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen.

  - Je leert hoe je beveiligingsactiviteiten moet coördineren;
  - Je leert hoe je mensen moet aansturen;
  - Je leert hoe je roosters moet maken;
  - Je leert hoe je contacten moet onderhouden met opdrachtgevers;
  - Je draagt bij aan beveiligingsplannen.

  Oefenen in de praktijk
  Er zijn regelmatig mensen en instanties uit de wereld van justitie en veiligheid te gast op school. Zo maak je bijvoorbeeld kennis met de verschillende politiediensten en de bewakingsdienst van een gevangenis. Je doet ook mee aan oefeningen van de politie en ME. Ook werk je mee aan grote landelijke evenementen.
   

    doet niet alleen examen op het Alfa-college, je legt ook landelijke theorie-en praktijkexamens af.

  Examens
  Je doet niet alleen examen op het Alfa-college, je legt ook landelijke theorie- en praktijkexamens af.

 • Vakken

  Beroepsgerichte vakken

  - Wettelijke kaders;
  - Beveiliging van gebouwen;
  - Veilig werken en Dienstplanning;
  - Rapportage;
  - Beroepsgericht Engels.

  Tijdens de opleiding maak je niet alleen examens op het Alfa-college, maar leg je ook landelijk theorie- en praktijkexamens af. Voor de opleiding Coördinator beveiliging doe je dat bij de Stichting Vakbekwaamheid Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

  Het praktijkexamen bestaat uit een gesprek waarbij je uitleg geeft over je praktijkopdrachten die je tijdens je stage hebt gedaan. Het onderdeel Leidinggeven wordt ook mondeling geëxamineerd. 

  Algemene vakken 
  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Daarnaast krijg je sport met daarbij de onderdelen kracht en conditie, zelfverdediging en spel.

  Keuzedelen 
  Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw interesses of die aansluiten bij jouw toekomstplannen. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Per opleiding, en soms ook per school, verschilt het aanbod in keuzedelen. Wil je hier meer over weten, laat je dan informeren op één van de online voorlichtingsavonden. 

  In deze video leren studenten bij sport behendig over een hek te springen tijdens bijvoorbeeld een achtervolging.

 • Stage

  Evenementenstages
  Tijdens deze opleiding begeleid je evenementenstages. Dit betekent dat je in de avonduren, in het weekend en/of in de vakanties naar evenementen gaat om praktijkervaring op te doen in het aansturen van beveiligers. Dit is een verplicht onderdeel van de opleiding.

  Kijk deze video voor een indruk van onze evenementenstage bij FC Groningen:

  Beroepspraktijkvorming (BPV stage)
  In het tweede leerjaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf, bijvoorbeeld op een school of bij een particulier beveiligingsbedrijf. Op deze manier kom je in aanraking met de verschillende onderdelen van het werk.
 • Vooropleiding en toelating

  Om aan de opleiding Coördinator beveiliging te mogen beginnen, moet je een afgerond diploma Beveiliger niveau 2 hebben. Daarnaast ben je natuurlijk van onbesproken gedrag.

  We nodigen je uit voor een kennismakingsbijeenkomst waarin jij gaat ervaren waar je tijdens de opleiding mee te maken krijgt. Zo kun jij zien of jij denkt dat de opleiding bij je past en kunnen wij op onze beurt inschatten of je het in je hebt om bij ons een diploma te kunnen halen. Zo zorgen we er samen voor dat je kiest voor de juiste opleiding.

 • Na je opleiding

  Doorstuderen? 
  Het is mogelijk om onze niveau 4 opleiding Leidinggevende team/afdeling/project als vervolgopleiding te kiezen. Als je je in de breedte wilt ontwikkelen kun je ook onze opleiding HTV volgen.

  Andere passende vervolgopleidingen zijn:

  • Juridisch medewerker (niveau 4)
  • Facilitair leidinggevende (niveau 4)
  • Sociaal Agogisch werk (niveau 4)

  Aan het werk
  Na de opleiding Coördinator beveiliging kun je aan het werk bij een beveiligingsbedrijf.

 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten
  • de kosten voor een uniform: ongeveer 400 euro
   Dit bedrag is exclusief schoenen. Je kunt je schoenen aanschaffen via het Alfa-college of je kunt ze zelf kopen. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen.

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.


 • Studie in cijfers

  Studie in Cijfers is de studiebijsluiter voor het mbo. Hieronder vind je de belangrijkste cijfers voor de opleiding. 

  Informatie over je kans op een baan vind je op de website Kans op werk.

   

Misschien ook interessant voor jou?