Alfa-college
GRONINGEN, BOL, niveau 2, opleidingsduur 2 jaar

Medewerker facilitaire dienstverlening

Tijdens de opleiding Medewerker facilitaire Dienstverlening word je breed opgeleid.We werken samen met de opleidingen Helpende zorg en welzijn en Sport en recreatie om je een brede basis aan te leren. Aan het einde van de opleiding ben je breed inzetbaar als dienstverlener.
 
 • Iets voor jou?

  Je houdt van organiseren en regelen
  - Je bent bereid aan te pakken
  - Afwisselend werk lijkt je leuk
  - Je kunt goed omgaan met mensen en werken in teamverband
  - Je vindt het leuk om het mensen naar de zin te maken

  Herken je jezelf hierin, dan is de opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening (Dienstverlening niveau 2) iets voor jou.

 • De opleiding

  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen.

  Als Medewerker facilitaire dienstverlening vind je het leuk om met anderen en voor anderen te werken in een organisatie. Dat kan bijvoorbeeld in de catering zijn of bij gebouwenbeheer, de receptie, bij schoonmaakwerkzaamheden of op de post- of repro-afdeling. Je doet afwisselend werk. Tijdens deze opleiding leer je dan ook te werken op verschillende afdelingen, zoals de keuken, de postkamer of de vergaderservice. Je zorgt ervoor dat de zaken dagelijks soepel lopen en dat alles goed blijft draaien.

  Leerjaar 1 is (gedeeltelijk) een basisjaar. In leerjaar 2 specialiseer je je in een profel en doe je kennis en ervaring op in verschillende werkvelden. Als dienstverlener werk je met mensen en ben je breed inzetbaar. Je kunt ondersteunend aan de slag in een bedrijfsrestaurant, brede school, multifunctioneel centrum, zorginstelling, gemeentehuis of op een camping of in een sportclub.

  Werkzaamheden kunnen zijn: het klaarmaken van ruimtes, het uitvoeren van de administratie, zorgdragen voor veiligheid, schoonmaak en onderhoud, voeding/catering, het verzorgen van de leefomgeving en het meehelpen met en organiseren van bijvoorbeeld sportieve en creatieve activiteiten. 


 • Vakken

  Algemene vakken

  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen, loopbaan en burgerschap. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet.

  Keuzedelen

  Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt.


 • Leerweg

  Stage*

  Tijdens het eerste jaar ga je 30 weken naar school en loop je 10 weken stage. In het tweede jaar ga je 3 dagen per week naar school en loop je 2 dagen stage.

  * Het stagemodel kan aankomend schooljaar afwijken van bovengenoemde beschrijving. 
 • Vooropleiding
  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
  - vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  - mbo-diploma niveau 1 (Entree-opleiding)

  Toelatingsprocedure

  Als je je aanmeldt, krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek of een andere kennismakingsactiviteit. Bij de kennismaking kun je kijken of de opleiding echt bij je past. Ook komen je leerprestaties, je houding, wederzijdse verwachtingen en je motivatie voor de opleiding aan de orde. 


 • Na je opleiding

  Verder leren

  Na de opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3 of 4. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Facilitair leidinggevende op niveau 4.

  Aan het werk

  Je verleent facilitaire werkzaamheden bij diverse bedrijven en organisaties met een afdeling facilitaire dienst, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, cateringbedrijven, vakantieparken en hotels.
   

 • Schoolkosten

  Wij zorgen als school ervoor dat onze praktijklokalen beschikken over alle gereedschappen of materialen die je nodig hebt om de praktijklessen te volgen. Er zijn ook kosten voor jou als student.

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.

 • Studie in cijfers

  Studie in cijfers

  Studie in Cijfers: de studiebijsluiter voor het mbo

  Studie in Cijfers geeft een paar belangrijke kenmerken van een opleiding weer. Helaas is er voor deze opleiding geen studiebijsluiter beschikbaar. Informatie over je kans op een baan in jouw regio vind je op de website van Kans op werk.

Misschien ook interessant voor jou?

 

Kok

GRONINGEN
 • BOL
Niveau 2