Alfa-college
HARDENBERG, Cursus

Verzorgende naar Verzorgende IG Hardenberg

Bent u verzorgende en wilt u het diploma VZ-IG halen? Of wilt u uw verpleegtechnische (IG)-handelingen oefenen en opfrissen? Volg ons maatwerktraject!

LET OP: Het betreft hier een cursus. Klik hier om naar de 3-jarige opleiding Maatschappelijke zorg en Verzorgende-IG te gaan (BBL, BOL, niveau 3).

 • Voor wie?
  Gediplomeerde Verzorgenden die zich in de IG-handelingen willen bekwamen. We bieden 2 mogelijkheden aan:
  - het diploma VG IG halen (in 12-15 maanden)
  - cursus Verpleegtechnische vaardigheden* volgen (20 dagdelen van 3 klokuren)

  *Alleen bevoegde en bekwame verzorgenden en verpleegkundigen mogen risicovolle en voorbehouden handelingen uitvoeren. De wet BIG bepaalt dat deze handelingen regelmatig moeten worden uitgevoerd om ze te mogen blijven verrichten. Bevoegde en bekwame verzorgenden kunnen de cursus Verpleegtechnische vaardigheden als herhalingscursus volgen.
 • Diploma VG IG in 12-15 maanden
  Bent u in het bezit van het diploma Verzorgende (VZ)? Of bent u altijd in de zorg werkzaam geweest op het niveau van een verzorgende?
  Bij ons kunt u met een maatwerktraject in 12-15 maanden het diploma VZ IG behalen. De inhoud en de duur van het maatwerktraject zijn afhankelijk van uw kennis en vaardigheden.
     

  Verplichte vakken en examen

  De vakken Nederlands en rekenen zijn verplicht.

  BOL/BBL

  U wordt regulier ingeschreven bij een bol- of bbl-opleiding. Als u kiest voor een bbl-opleiding, moet u een Praktijkovereenkomst (POK) kunnen afsluiten voor 18 klokuren per week.
    

  Start

  Uw maatwerktraject start in overleg.

  Locatie

  U volgt de opleiding op onze locatie in Hardenberg.

  Kosten

  Het lesgeld bedraagt € 573. Dit bedrag is exclusief boeken en licenties.
 • Cursus Verpleegtechnische vaardigheden
  Na het behalen van de cursus kunt u de aangeleerde verpleegtechnische vaardigheden op een verantwoorde manier uitvoeren in de praktijk.

  Inhoud

  wet BIG - hygiëne - de zorg voor medicijnen: algemeen - injecteren: subcutaan en intramusculair - de zorg voor opname van vocht en voeding - voedingssonde inbrengen, verzorgen en verwijderen - sondevoeding toedienen, gebruik voedingspomp - de zorg voor de uitscheiding - katheter verzorgen; katheteriseren van de blaas bij vrouwen - blaasspoeling verzorgen - stoma verzorgen - de zorg voor de ademhaling - zuurstof toedienen - verzorgen van tracheastoma en tracheacanule - pijn en pijnbestrijding - wondverzorging en -behandeling - handelen in acute situaties - bloeddruk meten - eventueel onderwerp op verzoek

  Cursusduur, groepsgrootte en locatie
  De cursus:
  - duurt 20 dagdelen van 3 klokuren
  - wordt aangeboden bij minimaal 12 en maximaal 14 personen
  - wordt aangeboden op onze locatie
    

  Schoolverklaring

  De deelnemer legt aan het eind van de cursus een theorie en vaardigheidstoets af. Bij voldoende beoordeling ontvangt de deelnemer een schoolverklaring.

  Kosten

  De kosten bedragen € 700 per persoon.
 • Cursus Op Maat
  Er zijn mogelijkheden om specifieke verpleegtechnische vaardigheden op korte termijn aan te leren aan een beperkt aantal medewerkers. 
  Ook kunnen we speciale trajecten rond verpleegtechnische vaardigheden op maat uitvoeren in uw instelling.

  Neem contact op met het secretariaat om de mogelijkheden te bespreken.
 • Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie, aanmelden en/of een offerte voor een cursus op maat voor uw instelling kunt u contact opnemen met:
  Mieke Vogelzang-Scholten, docent docent opleiding Maatschappelijke zorg/Verzorgende IG en mbo-verpleegkundige.
  t: 088 3341674