Alfa-college

Excellentie Hardenberg

Excellentie Hardenberg
 • Over Excellentie Hardenberg
  Op onze locatie Hardenberg zijn verschillende Excellentieprojecten voor jou. Het maakt niet uit welk opleidingsniveau je hebt: jij bent het waard om jezelf te blijven ontwikkelen! Ontdek hier de verschillende programma's die we aanbieden. Check Excellentie Hardenberg ook op Sharepoint.
 • Projecten

  Vind jij het leuk om samen met anderen bij te dragen aan een project uit de praktijk? Dan is dit programma iets voor jou. Tijdens dit programma werk je samen met studenten uit je eigen klas of met studenten van andere opleidingen. Je krijgt bijvoorbeeld een opdracht van een opdrachtgever uit de regio voor wie je uiteindelijk een product oplevert.

  Benodigde skills:

  • Je vindt het leuk om jezelf te ontwikkelen
  • Je bent creatief
  • Je vindt het leuk om projectmatig te werken
  • Je houdt van samenwerken
  • Je vindt het leuk om producten te ontwikkelen
  • Je denkt graag out-of-the-box

  Aanmelden? Dat kan direct hier!


 • Brain & Bootcamp

  Bij Brain en Bootcamp combineer je persoonlijke ontwikkeling met fysieke uitdagingen in een bootcamp. Het idee is ontwikkeld door studenten die hebben nagedacht over andere mogelijkheden om te leren. Het kan je helpen in je loopbaan, bij doorstroom naar het HBO maar ook in je privéleven. De training in persoonlijke ontwikkeling wordt gedaan volgens de methode van Covey. Je wordt meer bewust van je eigen kwaliteiten en je krijgt handvatten aangereikt om bewust keuzes te kunnen maken. Tijdens de bootcamp komen deze aspecten terug in de fysieke en psychische uitdagingen die je samen met medestudenten uitvoert.

  Start programma: in het voorjaar van 2022 (Vanwege Covid-19 kunnen we nog geen concrete datum vaststellen)

  Aanmelden? Dat kan direct hier!

 • Kansrijk excelleren buitenland

  Droom jij er ook wel eens van om je steentje bij te dragen aan een betere wereld? Om jouw kennis door te geven aan mensen die daar behoefte aan hebben? En ben jij iemand die kennis wil maken met andere culturen? Dan zoeken we jou!

  Dit programma biedt jou het volgende:

  • Een week lang naar een Oost-Europees land. Hier deel je vakkennis met vakgenoten en ondersteun je ze bij innovaties. Je kunt er ook voor kiezen om hier een maatschappelijk vraagstuk te onderzoeken, waarbij je oplossingen aandraagt.
  • Kennismaken met andere culturen en ontdek je wat de verschillen zijn in jouw vakgebied.

  Ps: Ga je op buitenlandstage? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een excellentie-certificaat! We kunnen je ook helpen met de voorbereiding op het gebied van taal omtrent Engels en Spaans.

   

  Aanmelden? Dat kan direct hier!

 • Persoonlijk talent

  Bij persoonlijk talent ga je jouw talenten verder ontwikkelen. Je leert je kwaliteiten herkennen en hoe je deze in kan zetten. Dit kan binnen of buiten school. Denk hierbij aan het volgen van een taalcursus (Spaans, Duits of Engels), het volgen van een extra keuzedeel of een (inter)nationale opdracht.

  Na aanmelding voor het programma persoonlijk talent stel je samen met je excellentiecoach doelen op om je talent te ontwikkelen. Samen wordt gekeken hoe je deze doelen kunt bereiken. Jouw persoonlijke talentontwikkeling kan je verder helpen binnen je huidige opleiding, een vervolgstudie of in je toekomstige baan.Je kunt zelf een doel bedenken of meedoen aan bijvoorbeeld:

  Cambridge English
  Are you ready to improve your opportunities for work, travel and study?

  Basis Spaans
  ¡Hola! ¿Cómo estás? Droom je ervan op reis te gaan naar Zuid-Amerika? Ga je misschien stage lopen in Spanje? Of zou je gewoon graag je favoriete Spaanse serie beter willen begrijpen? Schrijf je dan in voor Basis Spaans en vergroot je kansen! 

  In dit programma leer je de basiselementen van de Spaanse taal. We werken aan begrijpen, spreken en schrijven. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Jij bepaalt dus waar je naartoe wilt werken.

  Heb je vragen over dit programma, neem dan gerust contact op met: 
  Nastasia Rusu (docent Spaans)
  nf.rusu@alfa-college.nl

  Aanmelden? Dat kan direct hier!

 • Ondernemersschool

  Hallo ondernemer! Heb jij naast je studie nog tijd over om jezelf extra uit te dagen? En heb jij altijd al willen weten of ondernemerschap wat voor jou is? Twijfel niet en meld je direct aan voor het excellentieprogramma Ondernemersschool!

  • De unieke kans om gratis deel te nemen aan de 10-delige cursus van de Ondernemersschool met inspirerende docenten en gastsprekers.
  • Jouw eigen ondernemingsplan
  • Experimenteren en oriënteren met ondernemerschap
  • Een excellentiecertificaat dat jou meer kansen kan bieden bij je loopbaan en een eventuele doorstroom naar het hbo

  Aanmelden? Dat kan direct hier!

 • Contactpersonen
  De contactpersonen voor Excellentie Hardenberg zijn Jan Willem Oosterhuis, Geoffrey van der Felz & Lotte Harpenau