Alfa-college

Week van de Alfabetisering

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren of het bijhouden van geldzaken. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering.

Het Alfa-college in Hoogeveen zet zich samen met het Taalhuis Hoogeveen actief in voor laaggeletterden in de regio. Ze besteden niet alleen deze week aandacht aan laaggeletterdheid, maar de hele maand.

Activiteiten in de Maand van de Alfabetisering:

Samenwerking huisartsenpraktijk Eikstaete - Taalhuis
Het Alfa-college staat de hele maand september met een standje bij huisartsenpraktijk Eikestate waarop elke maandag iemand van het Taalhuis aanwezig is.

Taalheldenverkiezing Drenthe
Tijdens de uitreiking van de Taalheldenprijs worden mensen in het zonnetje gezet die zich al jarenlang inzetten voor een beter geletterd Nederland.
Datum: Dinsdag 4 september
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Gemeentehuis Gieten

Taalwandeling
Cursisten, vrijwilligers, docenten en raadsleden maken een wandeling door Hoogeveen waarin ze, tijdens de wandeling, actief zijn met taal.
Datum: Maandag 10 september

Pauperparadijs
Het bekende boek Het Pauperparadijs is herschreven in een eenvoudig te lezen versie. Geschikt voor ieder leesniveau. Schrijfster van Het Pauperparadijs, Suzanna Jansen, vertelt haar ervaring met haar laaggeletterde oma.
Datum: Maandag 24 september
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen

  • 01-09-2018 - 30-09-2018
  • 12:00
  • Diverse locaties