Alfa-college

WorldSkills 2019

Studente Schoonheidsverzorging Esmé Hemmes gaat deelnemen aan de WorldSkills! Namens Team NL mag zij van 22 t/m 27 augustus a.s. haar schoonheidsspecialiste-skills laten zien in Kazan, Rusland. Esmé volgt haar opleiding op het Alfa-college locatie Kluiverboom.

Op 27, 28 en 29 maart nam Esmé al deel aan Skills The Finals, waar zij de tweede plaats pakte en zich hiermee al de beste schoonheidsspecialiste van het Noorden mochten noemen. Totaal stonden tien studenten van het Alfa-college in de landelijke finale, waarvan zeven studenten in actie kwamen in de RAI. De deelnemende studenten kwalificeerden zich hiervoor tijdens lokale voorrondes en landelijke kwalificatiewedstrijden. Na de prijsuitreiking moest ze wel een traantje wegpinken van blijdschap. Het niveau was hoog en een podiumplaats had ze niet verwacht: “Iedereen was zo goed! Ik ben er echt versteld van dat ik tweede ben geworden. Ik ben echt super blij!”

Nu maakt ze zich op voor de wereldkampioenschappen, met onder andere een trainingsweek in Boedapest (mei 2019) en professionele fotografie en video namens Team NL (juni 219) voor de boeg. En natuurlijk: trainen, trainen en trainen om de allerbeste te worden in haar vakgebied.

Over Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden.
  • 22-08-2019 - 27-08-2019
  • 09:00 - 17:00
  • Kazan, Rusland