Alfa-college
Hoogeveen

Studenten Alfa-college organiseren verwendag voor NNCZ

Studenten Verpleegkunde Esther Blokzijl uit Pesse en Anita van der Bend uit Hoogeveen hebben een verwendag georganiseerd voor hun collega’s van NNCZ op het Alfa-college. Na een drukke periode zochten de studenten een manier om iedereen een fris en fruitig nieuwjaar te geven. En in samenwerking met de opleiding Schoonheidsverzorging is dit gelukt.

Esther en Anita volgen beide een BBL-opleiding. Ze werken op NNCZ, locatie de Kaap en volgen elke vrijdag lessen op het Alfa-college. De dames hadden dit idee ingezonden bij de jaarlijkse kerstwens van het Alfa-college. Nadat een andere wens door het Alfa-college werd gekozen, dachten de dames: “We gaan het zelf organiseren!”

Handverzorging
De werknemers van NNCZ werden door eerstejaarsstudenten Schoonheidsverzorging in de watten gelegd. Ze kregen een handbehandeling waarin onder andere een handmassage wordt gegeven. Docente Jolanda Veerenhuis vertelt: “Voor studenten is dit een prachtige kans om in een veilige omgeving te oefenen met mensen die zij niet kennen. Zo kunnen ze ook oefenen met het ontvangst van klanten. En het maakt de volgende stap iets eenvoudiger, het werken met onbekende mensen in een onbekende omgeving.”

Zelf organiseren?
Jolanda geeft aan dat meer aanvragen voor ‘verwendagen’ welkom zijn. Hoe meer er geoefend wordt, hoe beter voor de ontwikkeling van de toekomstige schoonheidsspecialisten. Wie hierin geïnteresseerd is kan een e-mail sturen naar jg.veerenhuis@alfa-college.nl.