Alfa-college

Wat bieden wij?

Werken bij het Alfa-college betekent dat je dagelijks bijdraagt aan de ontwikkeling van mensen binnen een ambitieuze organisatie en een leuk team. Je ontvangt een passend salaris en met de secundaire arbeidsvoorwaarden zit het ook wel goed. Zo krijg je een 13e maand, kun je gebruik maken van een fiets- en sportregeling en zijn er ruime mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling.
 
Spreekt dit je aan? Bekijk dan nu onze vacatures! Of bekijk eerst deze video met docent Kevin Dijkema. Hij vertelt: "Je krijgt hier veel mogelijkheden."


 • Keurmerk World-class Workplace 2021

  Wil je gaan werken bij ons? Dan is het natuurlijk goed om te weten dat de medewerkers ons positief beoordelen.

  In oktober 2020 heeft internationaal onderzoekbureau Effectory in opdracht van het Alfa-college een medewerkeronderzoek uitgevoerd. Hiervoor zijn alle medewerkers uitgenodigd en 69% heeft deelgenomen. De medewerkers zijn onverminderd tevreden over werken bij het Alfa-college. Ze geven werktevredenheid een 7,3 en hiermee ligt de lat iets hoger dan de benchmark van 7,2. Ook tonen ze een bovengemiddelde betrokkenheid met 7,9 t.o.v. de benchmark van 7,7. De score voor werkgeverschap is 7,3 en is ook hoger dan het branchegemiddelde van 7,1.

  Op basis van de werkgeversscore is het Alfa-college een jaar lang een World-class Workplace (voorheen 'Beste Werkgevers'). Het keurmerk World-class Workplace is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. De score ligt boven de Nederlandse benchmark en we scoren bovengemiddeld op goed werkgeverschap. Ook in 2018-2019 mochten we onszelf Beste Werkgever noemen.

  Keurmerk World-class Work Place 2021

 • School van de Ontwikkeling

  Werken bij het Alfa-college betekent ook werken bij de School van de Ontwikkeling, een organisatie die investeert in je groeimogelijkheden op vier niveaus of ‘verdiepingen’:

  • Arbeid
  • Competenties
  • Waarden
  • Gezondheid

  We gaan ervan uit dat je als medewerker het beste uit jezelf haalt als deze vier verdiepingen met elkaar in balans zijn. Als werkgever investeren we in je groeimogelijkheden, zodat jij je als professional verder kunt ontwikkelen. Hierbij houden we vanzelfsprekend rekening met je privésituatie en invloeden van buitenaf, zoals je sociale netwerk en de maatschappij. Dankzij onze aanpak behoren we tot de topwerkgevers in het Noorden.

   School van Ontwikkeling

   

 • Arbeid
  Op deze verdieping vind je de werkomstandigheden, de inhoud van het werk en de werkeisen. Daarnaast de organisatie, het management en leiderschap. Zaken die een rol spelen bij het bepalen van jouw werkvermogen, de mate waarin je lichamelijk en geestelijk in staat bent je werk te doen.

  Wij investeren hierin door bijvoorbeeld een leiderschapsprogramma aan te bieden, Covey-trainingen te verzorgen, goede werkfaciliteiten op de locaties te hebben en gezamenlijk activiteiten te ondernemen.
 • Competenties

  Verantwoordelijkheid nemen in werk en ontwikkeling komt bij ons van twee kanten: van je eigen en van onze kant. Daarom richt de tweede verdieping zich op competenties. Om je werk goed te kunnen doen, is het noodzakelijk dat je over de juiste mix van kennis en vaardigheden beschikt.

  Nieuwe docenten bijvoorbeeld krijgen extra begeleiding door docentbegeleiders. Naast de intensieve begeleiding zijn deze interne coaches er voor het uitwisselen van ervaring. Zo voelen onze nieuwe collega’s zich snel thuis bij het Alfa-college en in het mbo-onderwijs.

  Dern Alfrink, docent, zegt hierover: 

  Het feit dat iemand anders meekijkt hoe jij je lessen invult, is heel waardevol. De gesprekken die daarop volgen, geven vaak stof tot nadenken. Dit zorgt ervoor dat je de puntjes op de i kunt zetten en hierdoor kunt groeien als docent.We stimuleren alle medewerkers in hun competentieontwikkeling: (nieuwe) docenten, ondersteunend en beheerspersoneel en leidinggevenden. Dit kan door het volgen van leergangen op het gebied van scholing, training, loopbaanbegeleiding, coaching en advies. Jij of je leidinggevende bekijkt wat wenselijk is, en in overleg volg je een individueel (intern of extern) traject of een maatwerktraject in teamverband.
 • Waarden
  De eerste verdieping van het huis staat voor jouw werkgerelateerde normen en waarden. Je waarden en normen schommelen mee met je privésituatie (bijvoorbeeld bij de geboorte van een kind of een ernstige ziekte), maar ook met veranderingen in de organisatiecultuur van de organisatie (bijvoorbeeld bij een nieuwe leidinggevende). Het Alfa-college geeft hier vorm en inhoud aan via ‘verbinden, vertrouwen en ondernemen’.
 • Gezondheid

  Het fundament van een goed werkvermogen is je lichamelijke en psychische gezondheid. Met ons Fit for Life-aanbod proberen we je hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen - zonder betuttelend te willen zijn of de regie uit handen te nemen. Fit for Life betekent: stoelmassage, stoppen met roken, afvallen zonder zweten, Tocht om de Noord, de 4 Mijl, de Cascaderun, de Ultimate Run en de Alfa-bikers!

  Nanda Vinken, adviseur HRM Gezondheidsmanagement, vertelt:

  Het werkt, want er zijn nu meer gezonde medewerkers dan ooit aan het werk bij het Alfa-college. Als medewerker heb je zelf de touwtjes in handen. Deze visie werpt ook wat betreft ziekteverzuim z’n vruchten af. Bij de begeleiding van een zieke medewerker vragen we bijvoorbeeld medewerker en leidinggevende hier zo veel mogelijk zelf een oplossing voor te vinden, in plaats van van bovenaf een oplossing aan te dragen. 

  Platform Mentale Gezondheid

  Het Alfa-college is partner in het platform Mentale Gezondheid van het lectoraat Duurzaam HRM van de Hanzehogeschool Groningen. De interventies die vanuit dit platform worden ontwikkeld, nemen we op in onze aanpak voor vitaliteit en werkplezier.

 • Leiderschap

  Bij het Alfa-college hebben we een duidelijke visie op leiderschap.

  In het magazine Personeelbeleid kun je in 'Alle neuzen dezelfde kant op', lezen hoe het Alfa-college collectieve leiderschapsontwikkeling vormgeeft.