Alfa-college

Digitale vaardigheden gevorderd GRONINGEN

Digitale vaardigheden gevorderd GRONINGEN
Locatie
Boumaboulevard 573, GRONINGEN
Type
Cursus
Opleidingsduur
3 maanden
Kosten
€ 399,00

WAT JE GAAT LEREN

 • Je leert veilig digitaal te werken en zorgvuldig te handelen
 • Je krijgt brede kennis van ergonomische aspecten bij beeldschermwerk en handmatige invoer- en uitvoerapparaten
 • Je leert mobiele ict-middelen te bedienen
 • In het kort

  Centraal staan de kennis, vaardigheden en competenties die je nodig hebt bij de uitoefening van je beroep op mbo-niveau ongeacht het softwarepakket, de vorm van verwerking en werkwijze. Wij hebben te maken met een informatiesamenleving met een enorme hoeveelheid aan digitale informatie en data, op een grote diversiteit aan devices en waarbij je als werknemer steeds meer inzicht moet hebben in de koppeling tussen systemen, het op juiste manier verspreiden van informatie en de verantwoording voor toekomstige juiste bewaring. Dit betekent dat je niet alleen kennis over het systeem moet hebben, maar ook een keuze moet kunnen maken voor een vorm waarin digitaal wordt gecommuniceerd en hoe je te werk gaat. Tot slot moet je inzicht hebben in hoe je effectief ICT in kunt zetten bij je beroep.

  Er is een relatie met het keuzedeel Digitale vaardigheden basis. Het verschil is dat in gevorderden cursus extra werkprocessen zijn aangewezen die het keuzedeel Digitale vaardigheden basis overstijgen. Andere verschillen liggen met name in de complexiteit: in het keuzedeel Digitale vaardigheden gevorderd zal je vaker strategieën bedenken en methodes toepassen. Mocht je de basiscursus al hebben gevolgd, dan kun je er in de gevorderden cursus voor kiezen alleen de extra onderdelen te doen. 

 • Vakken

  Aan het einde van deze cursus:

  - heb je brede kennis m.b.t. informatie- en communicatietechnologie (inclusief besturing)
  - heb je specialistische kennis over het veilig digitaal werken en zorgvuldig handelen bij het produceren van informatie/content
  - heb je specialistische kennis van auteursrechten bij het downloaden en hergebruiken van informatie (tekst, beeld, geluid)
  - heb je specialistische kennis van de toepassingsmogelijkheden, risico's, veiligheid, privacy, begrippen en terminologie van internet en (sociale) media
  - heb je brede kennis van ergonomische aspecten bij beeldschermwerk en handmatige invoer- en uitvoerapparaten
  - kun je goede digitale omgangsvormen toepassen
  - kun je data invoermogelijkheden bedienen
  - kun je mobiele ict-middelen bedienen
  - kun je opslagmedia en (hand-, invoer- en uitvoer-) apparaten bedienen
  - kun je richtlijnen rondom beeldschermwerk toepassen
  - kun je specialistische kennis van de functies en mogelijkheden van een systeem voor het verzamelen van informatie, gegevens en content toepassen
  - kun je strategieën en methodes voor het veilig gebruik van en privacy op internet toepassen
  - kun je strategieën ontwikkelen voor het toepassen van sociale media 

 • Vooropleiding en toelating

  Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding of werkervaring vereist.

 • Kosten en benodigdheden

  De cursus kost €399,- inclusief examen. Voor deze module is het noodzakelijk om te beschikken over een laptop met het besturingssysteem Windows 10 en een Office365 licentie met offline applicatieondersteuning. 

 • Duur en data

  De verwachte startdatum van deze cursus is nog niet bekend. De totale opleidingsduur is 10 weken en de studielast is maximaal 240 uur, inclusief cursustijd, afhankelijk van je basiskennis. De cursus bestaat uit een combinatie van online en klassikale lessen en zelfstudie.

 • Resultaat

  Na het succesvol voltooien van deze cursus ontvang je een mbo-certificaat.

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed