Alfa-college

Je eigen website beheren en onderhouden (met Wordpress) Hardenberg

Je eigen website beheren en onderhouden (met Wordpress) Hardenberg
Locatie
Parkweg 1A1, HARDENBERG
Type
Cursus
Opleidingsduur
3 maanden
Kosten
€ 750,00

Wat je gaat leren

 • Je leert een website/webshop te ontwikkelen
 • Je leert over de hosting en beveiliging van de website/webshop
 • Je leert je eigen website beheren en onderhouden

“Bedrijven weten vaak niet dat wij ze kunnen helpen”

Sluiten
Welke behoefte speelt er in de regio en hoe spelen we daar als onderwijsinstelling het best op in? Dat vroegen docenten Rob Sieljes en Johan Teunis van het Alfa-college zich af in het kader van het traject Leven Lang Ontwikkelen (LLO). De twee docenten van de opleiding ICT ontwikkelden een cursus waarbij ondernemers en andere geïnteresseerden zelf hun website leren ontwikkelen en beheren.

Het traject LLO speelt een belangrijke rol in het om-, na- en bijscholen van niet-studenten. “Je merkt dat werknemers in beweging zijn en gaan switchen”, vertelt Rob. Vandaaruit ontstond bij het Alfa-college de behoefte om bedrijven onderwijs op maat te bieden. De school heeft de handen ineen geslagen met het Drenthe College en Noorderpoort. “In plaats van vechten om de laatste studenten, zoeken we de samenwerking op. Wat wij ontwikkelen, kunnen zij ook aanbieden en andersom. Een DNA-verband”, zegt Rob.

Geen handen en voeten

Een aanleiding voor het ontwikkelen van deze cursus was het grote aandeel kleine bedrijven in de regio. “Die hebben websites, maar geen handen en voeten om ermee bezig te gaan.” De twee vingen signalen op van lokale ondernemers die nu het beheer van hun website uitbesteden. “Je hoeft niet meer alles uit handen te geven. We leren je wat je zelf kunt en waarin je je eigen verantwoordelijkheid kunt nemen.”

De cursus is dus voornamelijk gericht op de ondernemer. “Bedrijven hebben natuurlijk allemaal verschillende behoeftes. We bieden daarin een lijn aan, maar is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht. Je hoeft geen voorkennis te hebben, alleen interesse en een beetje feeling met vormgeving.”

Regionale functie

“We hebben als school een regionale functie, die nu een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Dat moet wat meer bekendheid krijgen, want bedrijven weten soms nog niet dat we ze kunnen helpen.” Toch heeft het Alfa-college volgens Rob een groot voordeel ten opzichte van online aanbieders. “We kunnen je persoonlijk begeleiden en hebben docenten met voeten in de regio. Het is toch prettiger om één vaste partner te hebben dan overal maar cursussen te volgen?”
 • In het kort
  In deze cursus leer je een eenvoudige website/webshop te ontwikkelen en pas je bestaande websites en webshops aan met behulp van een Content Management Systeem (CMS). Ook leer je over onderwerpen zoals hosting, zoekmachinevriendelijkheid en de beveiliging van de website/webshop. 

  De lessen bestaan voornamelijk uit praktijklessen. Er wordt aandacht besteed aan klantcontact, afspraken met klant(en) over het ontwerp, thema's, databases, hosting/webservers, CMS systemen en webshops. Uiteindelijk gaan we met WordPress aan de slag en wordt er een werkende webshop opgeleverd. Het mbo-certificaat wordt op school afgerond.
 • Vooropleiding en toelating

  Deze cursus is voor iedereen die zonder voorkennis wil leren om zelfstandig websites en/of webshops te ontwikkelen of aanpassen. Er is geen vooropleiding nodig, N3 niveau is wenselijk.

 • Kosten en benodigdheden

  Deze cursus kost €750,-, dit is inclusief het examen.

  Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dien je in het bezit te zijn van een eigen laptop. De huur van een laptop is in overleg mogelijk. 

 • Duur en data

  De verwachte startdatum van deze cursus is nog niet bekend. Dit bepalen we in overleg. De lessen zullen plaatsvinden op de dinsdag- of woensdagavond en de cursus duurt 20 lessen, verdeeld over 12 tot 15 weken. Naast de lessen moet er ongeveer 2 uur per week aan huiswerk worden besteed.

 • Resultaat

  Als je de cursus en het examen met voldoende resultaat afsluit, ontvang je het mbo-certificaat “Basis Webdevelopment”. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed