Alfa-college

BIJ- of omscholen

Door de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is het nodig om de kennis en vaardigheden van jezelf en de medewerkers in je bedrijf up-to-date te houden. Daarom bieden wij mooie mogelijkheden om jezelf of je medewerkers te laten bij- of omscholen. Of je nu een groep medewerkers wilt aanmelden of je als individu wilt inschrijven; je kan bij ons terecht!

Met Leven Lang Ontwikkelen dragen we naast het reguliere onderwijsaanbod bij aan het blijven ontwikkelen en behouden van vakkennis en vaardigheden van volwassenen. Door de praktijkgerichte insteek is dit type onderwijs goed te volgen naast een baan.

Ben je benieuwd naar financiële steun of een aantrekkelijke regeling om een cursus te bekostigen? Laat je informeren en bekijk wat er voor jou mogelijk is.

Subsidies en financieringsmogelijkheden

Om het voor zowel bedrijven als individuen extra aantrekkelijk te maken, zijn er een tal van subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 • STAP-budget

  Per 1 maart 2022 komt de subsidieregeling STAP-budget in plaats van de fiscale regeling Scholingaftrek. Het doel van deze regeling is iedere volwassene, tussen de 18 jaar en AOW-gerechtigde leeftijd, met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden scholingsactiviteiten te volgen ter versterking/stimulering van de arbeidsmarktpositie. Hiervoor kan een cursist/individu jaarlijks één keer een STAP-subsidie aanvragen voor maximaal € 1.000,- (incl. BTW). Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 maart 2022. Het UWV wordt de uitvoerder van deze regeling. Wil je meer weten over deze regeling? Neem dan contact op met onze adviseurs, zij helpen je graag verder.

 • Het Noorden Leert Door

  Het Alfa-college biedt tijdelijk kosteloze omscholings- en bijscholingsmogelijkheden voor werkenden en werkzoekenden via Het Noorden Leert Door. Dit is mogelijk via de subsidie van NL Leert Door.

  Lees hier meer

   
 • Leven Lang Leren-krediet
  Heb je geen recht meer op studiefinanciering of een lening voor een studie of (mbo-)opleiding? Kijk bij DUO of je in aanmerking komt om geld te lenen voor het collegegeld (hbo of wo) of lesgeld (mbo). Dit heet het Leven Lang Leren-krediet.
 • Meer informatie over subsidies

  Er zijn verschillende regelingen om de arbeidsmarkt te versterken, te zorgen dat werkgevers en werknemers meer kennis krijgen en te zorgen dat er meer stageplekken komen.

  Meer informatie over subsidies vind je op onderstaande websites:
  Groningen at work        
  SNN                               
  Provincie Drenthe       
  Provincie Overijssel    

Studeren aan het Alfa-college

“Ik wil een toekomst voor mijn kinderen”

- Amila (27) is student aan de opleiding Secretaresse. "Het behalen van mijn mbo-diploma is altijd mijn doel geweest. Ik wil een goede toekomst voor mijn kinderen en hun voorbeeld zijn"

Omscholen in het mbo

Omscholen in het mbo

Sluiten

Een portret van Jelmer Hoekstra. Over hoe hij de sprong waagde van opticien naar allround timmerman. Docent Dirk Veldman is zeer te spreken. 'Hij is heel leergierig en heeft het vak in korte tijd geleerd'.