Alfa-college

Wat is het Noorden leert door?

Het Noorden Leert Door is een samenwerkingsverband om doorleren en jezelf ontwikkelen te stimuleren in het noorden. Dit gaat om jou als werknemer, werkzoekende of zzp'er en om jou als werkgever in het noorden. De arbeidsmarkt is volop in beweging. Het bedrijfsleven en organisaties hebben behoefte aan mensen die kunnen voldoen aan de snel veranderende behoeften van de arbeidsmarkt. Daarom werken Scholingsalliantie Noord en vijf noordelijke ROC's hierin samen. Het resultaat is een uniek cursusaanbod voor bijscholing en omscholing voor mensen in Noord-Nederland, beschikbaar vanaf 17 februari 2021. Via de bijdrage van de landelijke subsidie van NL Leert Door van 1 miljoen euro, kun je kosteloos een opleiding volgen uit het gevarieerde aanbod van laagdrempelige en (grotendeels) online opleidingen.

Partners
De samenwerkende partners van Het Noorden Leert Door zijn Scholingsalliantie Noord en de noordelijke mbo’s Alfa-college, Noorderpoort, Drenthe College, Friesland College en ROC Friese Poort.

Leven Lang Ontwikkelen
De arbeidsmarkt in Nederland staat voor veel uitdagingen. Banen verdwijnen en werk verandert door technologische ontwikkelingen en digitalisering. Door de omstandigheden van het afgelopen jaar is dit versnelt. De overheid helpt om mensen wendbaar(der) te maken met de subsidieregeling NL Leert Door. Hierdoor kunnen werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen, zodat ze hun werk beter kunnen doen en kunnen ze hun kansen vergroten als ze ander werk zoeken. Leven Lang Ontwikkelen wordt hiermee nog belangrijker. Daarom ondersteunt de Scholingsalliantie Noord de vijf mbo-scholen bij dit project.

Vanuit Scholingsalliantie Noord zijn VNO-NCW MKB Noord, FNV en CNV direct betrokken en ook de provincies Groningen, Drenthe en Friesland steunen dit initiatief. Het doel van deze samenwerking is om meer dan 40 verschillende opleidingstrajecten met erkend mbo-certificaat aan 750 deelnemers aan te bieden.

Er is momenteel geen aanbod via Het Noorden Leert Door, maar vanaf 1 maart 2022 kun je ook gebruik maken van het STAP-budget.

Het Noorden leert door