Alfa-college

Het Noorden Leert Door

Het Noorden Leert Door biedt zowel werkenden als werkzoekenden in onze regio de gelegenheid om kosteloos een opleiding, cursus of training op mbo-niveau te volgen. Een geweldige kans voor jou om hogerop te komen in jouw vakgebied, of als je wilt switchen naar een andere beroepsgroep.

We hebben een relevant opleidingsaanbod binnen deze subsidie. Dat maakt de kans groot dat je met een gekozen opleiding in de praktijk en in de regio ook echt verder kunt.

Het Noorden Leert Door

Let op! Als je gebruik wilt maken van deze subsidie, meld je dan eerst aan via de website van Het Noorden Leert Door

Hieronder vind je ons aanbod

 • Hoe werkt Het Noorden Leert Door?
  Wanneer je je voor een cursus aanmeldt via Het Noorden Leert Door hoef jij je geen zorgen te maken over de financiering. Wij regelen alles rondom de subsidie voor jou. Let op. Je moet je eerst aanmelden op de website van Het Noorden Leert Door, daarna wijst het zicht vanzelf. Lees hier het gehele proces, stap-voor-stap uitgelegd. 
 • Tot wanneer geldt de kosteloze regeling?
  Op dit moment zijn er in ieder geval subsidies toegekend voor 500 cursussen of opleidingen tot eind 2023. Het Noorden Leert Door kijkt doorlopend welke subsidiemogelijkheden er zijn en vraagt die dan aan. Er geldt een op=op regeling. Dus wacht niet te lang met aanmelden als je via een cursus verder wilt komen in je vak, of via een opleiding een nieuwe richting in wilt gaan. 
 • Wat voor subsidiebedrag kan ik krijgen?
  Dat is afhankelijk per cursus. In veel gevallen kun je een cursus uit het aanbod van Het Noorden Leert Door kosteloos volgen. 
 • Kan ik meerdere subsidies combineren?

  Nee, dat is niet mogelijk. Per cursus kun je maximaal één subsidie inzetten. Het is dus niet mogelijk om subsidies met elkaar te combineren.