Alfa-college

Kansen verzilveren voor vakmanschap (KVV)

✔ Tot €2.500,- van je opleiding mogelijk gefinancierd.

✔ Voor werkgevers, werknemers én werkzoekenden binnen de Bouw & Infra, Metalektro of Metaal & Techniek.

✔ Voor werknemers die in een andere branche of sector werken en zich willen omscholen naar Bouw & Infra, Metalektro of Metaal & Techniek.

✔ Je werkt/woont in Groningen, Friesland of Drenthe.

✔ Beschikbaar tot 31 augustus 2024.

✔ Werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor maximaal vijftien scholingen. En maximaal één keer per werknemer.

 • Voor wie is KVV?
  1. Val jij als werkgever of medewerker onder de cao Bouw & Infra, Metalektro, Metaal & Techniek (metaalbewerkingsbedrijf) en Metaal & Techniek (technisch installatiebedrijf) bij een bedrijf in Groningen, Friesland of Drenthe? Dan val jij onder de regeling.
   2. Ben je op zoek naar een baan bij een bedrijf in Groningen, Friesland of Drenthe? En valt die baan onder de hierboven genoemde cao’s? Dan val jij onder de regeling.
   3. Werk jij in een andere branche of sector en wil jij je omscholen naar een bedrijf in Groningen, Friesland of Drenthe? En valt die baan onder de hierboven genoemde cao’s? Dan val jij onder de regeling.
 • Wat voor subsidiebedrag kan ik krijgen? 

  Benieuwd wat voor subsidie je kan krijgen? Dat is afhankelijk van onder welke deelregeling je valt. Je leest het hieronder.

  1. School je personeel (scholing op initiatief van de werkgever)
  Ben jij een Noordelijke ondernemer binnen de Bouw & Infra, Metalektro, Metaal of Techniek? En wil jij je medewerkers een cursus of opleiding laten volgen om nóg beter te worden in hun werk? Dan kun je 50% subsidie aanvragen tot een maximum van €500,- per personeelslid.

  2. Ontwikkel jezelf (scholing op initiatief van de werknemer)
  Ben jij een medewerker of uitzendkracht bij een Noordelijke onderneming binnen de Bouw & Infra, Metalektro, Metaal of Techniek? En zie jij het wel zitten om je te laten bij- of omscholen? Je wilt namelijk nieuwe vaardigheden en kennis opdoen die je mee het bedrijf in kunt nemen. Je kunt een subsidie aanvragen tot een maximum van €1.000,-.

  3. Kom werken in de techniek en bouw & infra (scholing voor werkzoekenden die zich willen laten omscholen)
  Droom jij van een baan in de metaal, techniek of bouw? Maar werk je nog niet in deze sector? Laat je vooral omscholen. Alle drie de branches staan te springen om vakmensen zoals jij. En met een subsidie krijg je ook nog eens 50% van de scholingskosten vergoed. Met een maximum van €2.500,-.

  4. Extra ondersteuning bij een nieuwe baan (scholing voor werkgevers die een zij-instromer begeleiding bieden)
  Ben jij een Noordelijke ondernemer? En bied jij iemand als zij-instromer een baan aan? Wel zo fijn als jouw toekomstige medewerker naast het inwerktraject ook nog extra begeleiding krijgt om lekker mee te komen in het bedrijf. Een goede start is het halve werk. En we maken het nog mooier voor je. Met een subsidie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de extra begeleidingskosten. Met een maximum van €1.200,-.

 • Hoe dien ik een aanvraag in?

  Benieuwd hoe je een KVV subsidie aanvraagt? Dat kan via de website van Servicepunt Techniek Noord. Goed om te weten: de aanvragen lopen via de arbeidsmarktcoaches. Dus heb je een vraag? Dan kun je contact met hen opnemen. Op deze website vind je alle contactgegevens en de aanvraagformulieren.

 • Vanaf wanneer kan ik KVV aanvragen?

  Je kunt je aanvraag al sinds 1 oktober 2021 indienen. De regeling had in eerste instantie een looptijd tot en met 31 december 2022, maar deze is verlengd tot en met 31 augustus 2024! 

 • Hoeveel budget is beschikbaar?

  In totaal is er €970.000 beschikbaar. Dit is verdeeld over vier deelregelingen. Namelijk:

  1.    Het scholen van huidig personeel op initiatief van zowel werkgever als medewerker (KVVS). Voor deze deelregeling beschikbaar: €275.000,-.

  2.    Het scholen van huidig personeel of een uitzendkracht op initiatief van de medewerker of uitzendkracht zelf (KVVP). Voor deze deelregeling beschikbaar: €147.000,-.

  3.    Het scholen van zij-instromers (KVVZ). Voor deze deelregeling beschikbaar: €500.000,-.

  4.    Het begeleiden van zij-instromers (KVVB). Voor deze deelregeling beschikbaar: €48.000,-.

 • Hoe gaat de betaling van mijn opleiding?

  SNN betaalt het subsidiebedrag bij vaststelling van de subsidie aan de werkgever als het gaat om de hierboven genoemde deelregeling 1 of 4. En SNN betaalt aan ons als het gaat om deelregeling 2 of 3. Bij deelregeling 2 of 3 factureren wij het resterende opleidingsgeld aan jou als cursist. Of aan je werkgever.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed