Alfa-college

Omscholing naar kansrijke beroepen in de ict en techniek

✔ Je krijgt tot €3.750,- van de kosten voor omscholing van je (nieuwe) medewerkers mogelijk vergoed. 

✔  Deze subsidie is er voor werkgevers die een (nieuwe) medewerker willen laten omscholen op het gebied van ICT of Techniek

✔ Deze subsidie is beschikbaar van 26 september 2022 t/m 1 december 2022. 

✔ Je kunt als werkgever maximaal zes omscholingstrajecten aanvragen.

 • Voor wie is deze subsidie?

  Deze subsidie is er voor werkgevers die een nieuwe medewerker in dienst willen nemen op het gebied van ICT of Techniek. Óf een bestaande medewerker willen omscholen naar één van deze vakgebieden. Belangrijk is dat de nieuwe medewerker in zijn vorige beroep niet in hetzelfde vakgebied werkzaam is geweest.

 • Wat voor subsidiebedrag kan ik krijgen?
  Als werkgever kun je een maximaal subsidiebedrag van €3.750,- per omscholingstraject ontvangen. Het gaat om een tegemoetkoming in de scholings- en begeleidingskosten. De kosten die je maakt in het totale omscholingstraject moeten uiteindelijk uitkomen op minimaal €7.500,-. De overige kosten financier je als werkgever zelf. Ook is het mogelijk dat een O&O-fonds je overige kosten financiert. Je kunt als werkgever maximaal 6 omscholingstrajecten aanvragen.
 • Hoe dien ik een aanvraag in?

  Je vraagt de subsidie aan via de website van RVO. Samen met de aanvraag dien je onderstaande stukken in:

  • Branche verklaring
  • Verklaring van de opleider
  • Verklaring van de werknemer
  Voor deze stukken zijn er formats van RVO. Deze kun je hier downloaden.
 • Wanneer kan ik deze subsidie aanvragen?

  Je kunt je aanvraag al indienen vanaf 26 september 2022 om 9.00 uur. In eerste instantie heeft de regeling een looptijd tot 1 december 2022 om 17:00 uur.

 • Hoeveel budget is er beschikbaar?

  Voor de subsidieregeling is voor dit aanvraagtijdvak €10.000.000,- gereserveerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het aanvraagtijdvak loop van 26 september 2022 (09:00 uur) tot 1 december 2022 (17.00 uur).

 • Hoe gaat het dan met de betaling?

  Als werkgever ontvang je van ons een factuur van het opleidingsgeld. Beslist het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dat jij als werkgever subsidie ontvangt? Dan ontvang je het vastgestelde bedrag op je rekening.