Alfa-college

A+O Metalelektro

✔ Krijg de opleiding van jezelf of je werknemer(s) – deels of geheel – gefinancierd!

✔ Voor bedrijven, praktijkopleiders en werknemers in de metalelektro

✔ Mogelijkheden voor vergoedingen voor praktijkopleiders, zij- en bbl instroom en opleidingen. 
 
 • Voor wie is dit opleidingsfonds?
  Voor bedrijven, praktijkopleiders en werknemers in de sector metalelektro die zichzelf of hun medewerkers willen laten om- of bijscholen of een stage- of praktijkplaats bieden.  
 • Wat voor subsidiebedrag kan ik krijgen?

  Dat is afhankelijk van onder welke deelregeling je valt.

  1. Ontwikkelen Praktijkopleider (OPO) – een training voor praktijkopleiders
   Voor praktijkopleiders in de metalelektro die willen leren hoe ze hun collega’s nog beter kunnen begeleiden. Dit is een training gericht op het begeleiden van collega’s/leerlingen of een training gericht op het overbrengen van kennis op collega’s/leerlingen. A+O biedt een vergoeding van maximaal €1.500,- per medewerker per kalenderjaar voor externe kosten van een praktijkopleiderstraining.

  2. Vergroten zij- en bbl-instroom (ZBI)
   Voor bedrijven in de metalelektro die via een flexorganisatie een bbl-leerling willen plaatsen op niveau 2, 3 of 4. A+O biedt een vergoeding van maximaal 2/3 van de dan geldende hoogte van de bbl-vergoeding.

  3. Stagevergoeding (vergoeding aan werkgevers voor het bieden van een stageplek)
   Voor bedrijven in de metalelektro die een stage- of praktijkplaats bieden voor mbo bol-opleidingen. A+O biedt een vergoeding van maximaal €160,- per 4 weken bij een voltijdstage van 40 uur per week. Loopt de stagiair minder uren stage? Dan ontvangt je bedrijf de vergoeding naar rato. 

  4. Hybride techniekopleider (HTO)
   Voor een vaktechnicus die graag assistent-docent wil worden voor technische vmbo’s, roc’s en hbo’s. A+O biedt een vergoeding van de volledige scholingskosten voor het behalen van het Pedagogisch didactisch diploma (Pdd). Hiermee kan je als assistent-docent aan de slag. Dit scholingstraject is een initiatief van de opleidingsfondsen A+O Metalektro, OOM en Wij Techniek, de overheid en roc’s.

  5. A+O Financieringsreglement Opleiden van leerlingen en werknemers 2021-2023 (FO)
   Voor werkgevers die leer-werkplekken biedt aan (leerling-)werknemers die een geaccrediteerde opleiding volgen op het mbo. A+O biedt een vergoeding voor:
   - Een dag opleiden, vier dagen werken: maximaal €3.000,- vergoeding per studiejaar
   - Twee dagen opleiden, drie dagen werken: maximaal €3.800,- vergoeding per studiejaar
 • Hoe dien ik een aanvraag in?

  Dit is afhankelijk van de deelregeling waar je onder valt. Lees de actuele informatie over het aanvragen van een vergoeding op de website van A+O Metalektro.

 • Wanneer kan ik deze subsidie aanvragen?

  De looptijd van alle hierboven genoemde deelregelingen is 1 januari 2022 t/m 31 december 2023. Kijk op de website van A+O Metalektro of de regeling waar jij aanspraak op wilt maken nog beschikbaar is.

 • Hoe gaat het dan met de betaling?
  Dit is afhankelijk van de deelregeling waar je onder valt. Lees de actuele informatie over de betaalwijze van de opleiding en declaratie van A+O op de website van A+O Metalektro.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed