Alfa-college

Scholingsvoucher FNV

✔ Krijg een voucher t.w.v. maximaal €1.500 voor je cursus of opleiding!

✔ Voor iedereen die werkzaam is in de Metaal & Techniek of Metalelektro én die woont of werkt in Groningen, Drenthe of Fryslân.

✔ Beschikbaar t/m 31 december 2023. Zolang de voorraad strekt, dus OP=OP!

 • Voor wie is deze voucher? 

  Voor iedereen die werkzaam is in de Metaal & Techniek of Metalelektro én die woont of werkt in Groningen, Drenthe of Fryslân. De voucher kan worden ingezet voor de kosten voor het volgen van een cursus, training of opleiding. Je hoeft geen lid te zijn van de FNV om de voucher aan te vragen.

  Let op! De voucher is niet bedoeld voor verplichte scholing die bij jouw werk hoort, die hoort je werkgever te betalen. Dit betreft bijvoorbeeld VCA, EHBO, BHV, heftruck.

  Bij de vouchers voor werknemers in de Metalelektro gelden hierbij nog de volgende extra voorwaarden:

  • Elke werknemer in de Metalektro kan een scholingsvoucher aanvragen. Het bedrijf waar je werkt moet wel aangesloten zijn bij opleidingsfonds A&O. En je werkgever moet de cao Metalektro toepassen.
  • Ben je uitzendkracht in deze sector? Dan val je niet onder deze cao en heb je helaas geen recht op deze scholingsvouchers. Wij adviseren je contact op te nemen met het scholingsfonds van de uitzendbranche.

  Vakbond FNV stimuleert duurzame banen in het noorden van Nederland. Deze scholings-/ontwikkelvouchers dragen hieraan bij en zijn mede mogelijk gemaakt door FNV in samenwerking met WerkinZicht Groningen, Koninklijke Metaalunie, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, CNV Vakmensen, de Unie, OOM, A+O Metalektro, WIJ-Techniek en de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen.

 • Wat voor bedrag kan ik krijgen? 

  Iedereen die werkzaam is binnen de Metalelektro kan een voucher t.w.v. maximaal € 1.500,- (exclusief btw) krijgen. Werk je binnen de branche Metaal & Techniek? Dan kan je een voucher t.w.v. maximaal €1.000,- (exclusief btw) krijgen.

  Je kunt hiermee dus een deel van of een complete cursus of opleiding vergoed krijgen. De cursus of opleiding die je gaat doen, hoeft natuurlijk niet precies €1.000,- of €1.500,- te kosten. Het kan ook om een hoger of lager bedrag gaan. Je krijgt dan, indien het om een lager bedrag gaat, de gehele kosten van de cursus of opleiding vergoedt. Indien het om een hoger bedrag gaat, betaal je de overige kosten zelf of kan je met je werkgever in gesprek gaan of zij dit kunnen financieren.

  Er kunnen per bedrijf maximaal 50 vouchers worden verstrekt.

 • Hoe dien ik een aanvraag in?

  Je vraagt de subsidie aan via de website van FNV. Doe dit wel voordat je opleiding start! Voor reeds gestarte cursussen en opleidingen kun je geen voucher meer krijgen.

 • Vanaf wanneer kan ik een voucher aanvragen?

  Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 januari 2022. De regeling heeft in eerste instantie een looptijd tot en met 31 december 2023. Wel geldt hierbij: zolang de voorraad strekt (dus op=op)!. Als het beschikbare budget verbruikt is, kunnen er geen vouchers meer worden aangevraagd. Het besteden van de voucher kan tot 6 maanden na je aanvraag.

 • Hoe gaat het dan met betaling van mijn opleiding?

  Alfa-college factureert het opleidingsgeld rechtstreeks aan het opleidingsfonds A&O. Je hoeft het opleidingsgeld dus niet zelf voor te schieten.