Alfa-college

STAP-budget

Wil jij een cursus of opleiding bij ons volgen? Misschien wil je nóg beter worden binnen jouw vakgebied. Of kun je eindelijk leren voor die baan waar jij echt gelukkig van wordt. Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal €1.000,- aan subsidie ontvangen per cursus of opleiding.

Dus schrijf je gauw in en noteer meteen in je agenda: 15 november om 10:00 uur - STAP-budget aanvragen bij het UWV. Want als je dat aanvraagt, ontvang je tot €1.000,- aan subsidie voor je cursus of opleiding. Wees er wel snel bij, want dit is je laatste kans.

STAP-budget

✔ Tot €1.000,- van je opleiding mogelijk gefinancierd.
✔ Voor iedereen vanaf 18 jaar tot aan je pensioen.
✔ Je kan maximaal één keer per jaar deze subsidie aanvragen.

Houd de website in de gaten voor het actuele aanbod. 

 • Hoe werkt het STAP-budget?
  Wil jij ook €1.000,- STAP-budget ontvangen? Schrijf je dan eerst in voor een opleiding, zodat je het STAP-aanmeldingsbewijs bij de hand hebt om het STAP-budget aan te kunnen vragen. Dus noteer meteen in je agenda: 15 november om 10:00 uur - STAP-budget aanvragen bij het UWV. Wil je meer weten over het aanvragen van het STAP-budget? Je leest het op de website van het UWV
 • Voor wie is het STAP-budget?
  Het STAP-budget is er voor iedere volwassene, tussen de 18 en AOW-gerechtigde leeftijd, met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt. Dus val jij hiertussen? Dan is het STAP-budget er ook voor jou. Je krijgt de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden bij te spijkeren om je arbeidsmarktpositie te versterken.
 • Wat voor subsidiebedrag kan ik krijgen?
  Kom je in aanmerking voor het STAP-budget? Dan kun je jaarlijks één keer het STAP-budget aanvragen voor maximaal €1.000,-. Dit is inclusief btw.
 • Hoe dien ik een aanvraag in?

  Je meldt je aan voor een opleiding of cursus via onze website. Hierna kun je vanaf 15 november 2023 terecht op het STAP-portaal van het UWV. Hier vraag jij je subsidie aan via een digitaal formulier. Je hebt een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Deze heb je na je aanmelding van ons ontvangen. Is je subsidieaanvraag goedgekeurd door het UWV? Dan ontvang je van het UWV een beschikking. Heb jij je studie goed* afgerond? Dan heb je recht op de subsidie.

  *Wanneer de scholing niet is gestart, niet succesvol is afgerond dan wel achteraf geen bewijs van deelname is verstrekt dan kan de subsidie worden ingetrokken en het subsidiebedrag wordt teruggevorderd van de cursist (aanvrager) of de opleider.

 • Vanaf wanneer kan ik STAP aanvragen?
  Je kunt vanaf 1 maart 2022 in tijdvakken je STAP-budget aanvragen bij het UWV. De regeling heeft een looptijd tot 2024.
 • Hoeveel budget is er beschikbaar?
  Voor 2023 is in totaal €170 miljoen beschikbaar, verdeeld over 5 tijdvakken van 2 maanden (het eerste tijdvak in januari is overgeslagen).
 • Hoe gaat de betaling van mijn opleiding?
  We factureren het opleidingsgeld aan UWV. Dit is maximaal €1.000,-. Kost jouw opleiding of cursus meer? Dan ontvang jij het resterende bedrag van de factuur. Voorbeeld? Jouw opleiding kost €2.050,- euro inclusief btw. We factureren €1.000,- aan het UWV. En jij ontvangt het resterende bedrag van de factuur. Dit is een bedrag van €1.050,-.
 • Kan ik meerdere subsidies combineren?
  Nee, dat is niet mogelijk. Per cursus kun je maximaal één subsidie inzetten. Het is dus niet mogelijk om subsidies met elkaar te combineren. 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed