Alfa-college

Cursus Middenkaderfunctionaris bouw HOOGEVEEN

Cursus Middenkaderfunctionaris bouw HOOGEVEEN
Locatie
Voltastraat 33, HOOGEVEEN
Type
Cursus
Opleidingsduur
2 maanden
Kosten
€ 500,00

WAT JE GAAT LEREN

 • Je leert rekening houden met externe factoren
 • Je werkt mee met het ontwerp en de realisatie van het project
 • Je leert over de vergunningen en regelgeving
 • In het kort

  De Middenkaderfunctionaris Bouw is werkzaam bij organisaties, bedrijven en instellingen die de B&U-omgeving vormgeven, realiseren, beheren en onderhouden, hetzij als profit of als nonprofit organisatie. Hij is betrokken bij het ontwerp, de realisatie, de instandhouding van projecten en zal afhankelijk van de organisatie waarin hij werkzaam is breder betrokken zijn bij meerdere aspecten of een meer specialistische taak uitvoeren die bij een projectfase hoort. Hij wordt bij zijn werkzaamheden betrokken bij onder meer tekeningen, bestekken, begrotingen/offertes, planningen, constructies, vergunningen en uitvoeringsaspecten.

  De omstandigheden waaronder hij werkt variëren zeer sterk en zijn maar ten dele te conditioneren. Elk project is uniek en voor elk project geldt dat, vanaf initiatief tot beheer en later bij sloop, rekening gehouden moet worden met project specifieke omstandigheden die realisatie beïnvloeden en die geëigende oplossingen vereisen.

  Daarnaast zijn er slecht te voorspellen invloeden als weersomstandigheden en kostenvariaties die invloed hebben op de voortgang en kosten van de realisatie van een project. Bij de totstandkoming van een project moeten steeds de geldende regels voor tijd, geld, kwaliteit, veiligheid, gezondheid, milieu en arbo aspecten hun rol spelen. Gezien de veelheid van materiaal, materieel, diversiteit van personeel en de regelgeving daarbij, zijn dit factoren die voortdurend de aandacht van de Middenkaderfunctionaris Bouw vragen.

 • Vakken

  In deze cursus gaan we met zowel de theorie als de praktijk aan het werk. We gaan aan de slag met het verzamelen, registreren en beheren van project informatie.

 • Vooropleiding en toelating

  In deze cursus leveren we maatwerk. Een benodigde vooropleiding is bespreekbaar.

 • Kosten en benodigdheden

  De kosten voor deze vijfweekse cursus is €500,-, dit is inclusief lesmateriaal.

 • Duur en data

  De verwachte startdatum van deze cursus is nog niet bekend. Dit bepalen we in overleg. De lessen zullen plaatsvinden in de middag en avond. De totale opleidingsduur is 5 weken, met een lesdag per week.

 • Resultaat

  Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een mbo-verklaring.

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.