Alfa-college

VCA-training en examen GRONINGEN

VCA-training en examen GRONINGEN
Locatie
Admiraal de Ruyterlaan 2, GRONINGEN
Type
Cursus
Opleidingsduur
Eenmalig
Resultaat
Certificaat

Wat je gaat leren

 • Je leert veilig werken in een gezonde omgeving 
 • Je leert te denken aan het milieu tijdens het uitvoeren van werkzaamheden
 • Je leert over de opgestelde regels die gelden voor zowel werkgevers als werknemers
 • In het kort
  VCA staat voor Veiligheids Checklist Aannemers. Als een bedrijf volgens de regels in de checklist werkt dan kan het een VCA-certificaat krijgen. Dit betekent dat alle werkzaamheden volgens duidelijk vastgelegde en veilige procedures worden uitgevoerd en dat alle werknemers volgens die veilige procedures hun werk doen. De cursus is praktijkgericht en er is ruimte om voorbeelden uit de werksfeer voor te leggen en te behandelen.
 • Vakken
  Je leert welke regels er zijn afgesproken om het werk zo veilig mogelijk te maken. Deze regels gelden voor werkgevers en werknemers.
 • Kosten en benodigdheden

  Er bestaan diverse regelingen voor het opleiden van personeel. Ook voor de opleidingen en trainingen van het Alfa-college zijn diverse subsidies en opleidingsfondsen beschikbaar. De voorwaarden en bedragen worden regelmatig aangepast, daarom is het belangrijk de actuele gegevens te controleren, zie hiervoor de beschikbare subsidies.

  Heb je gegevens nodig van de opleiding of kom je er niet uit, neem contact op met Alfa-college:

  Mariecke Huisman
  t. 06-22262981
  e. m.huisman@alfa-college.nl

  Marieke Helder
  t. 06-82141727
  e. sm.helder@alfa-college.nl

 • Duur en data

  De cursus start in overleg. De cursus duurt 1 dag (van 08:00-16:00 uur) en wordt om 16:30 uur afgesloten met een examen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen VCA Basis en VOL-VCA.

 • Resultaat
  VCA Basis
  Het examen B-VCA bestaat uit 40 meerkeuzevragen die in maximaal 60 minuten beantwoord moeten worden. Wanneer de kandidaat 28 vragen of meer goed heeft beantwoord, ontvangt de kandidaat een certificaat en een pasje dat tien jaar geldig is.


  VOL-VCA
  Het VOL-VCA of het VIL-VCU-examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen die in maximaal 105 minuten beantwoord moeten worden. Wanneer de kandidaat 49 of meer vragen goed heeft beantwoord, ontvangt de kandidaat het certificaat en een pasje dat tien jaar geldig is
 • Aanmelden

  Wil je je aanmelden voor deze cursus? Neem dan contact op met Mariecke Huisman. 

  t. 06-22262981
  e. m.huisman@alfa-college.nl

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.