Alfa-college

Lash en Browtechnieken HOOGEVEEN

Lash en Browtechnieken HOOGEVEEN
Locatie
Voltastraat 33, HOOGEVEEN
Type
Cursus
Opleidingsduur
1 maand
Kosten
€ 240,00
Resultaat
Getuigschrift

Wat je gaat leren

 • Je maakt kennis met de nieuwste trends op het gebied van wimpers en wenkbrauwen
 • Je leert over de theorie en praktijk van lashlifting
 • Je leert wenkbrauwen stylen en behandelen

“Hier nemen ze echt de tijd voor je”

Sluiten

Een trendgevoelige sector. Dat is hoe Melanie Greydanus de sector waarin ze werkzaam is omschrijft. De schoonheidsspecialiste is eigenaar van Beautysalon Your Moments in Beilen, waar ze onder andere wimperlifting en permanente make-upbehandelingen aanbiedt. Om met de trends mee te kunnen gaan, laat ze zich regelmatig bijscholen. Zo volgde ze onlangs de cursus Brow & Lashtechnieken op het Alfa-college in Hoogeveen.

Om je te kunnen onderscheiden is het volgens de schoonheidsspecialiste belangrijk om jezelf continu te blijven ontwikkelen. “Je moet bijblijven en meegaan met wat er in de mode is. Klanten zien bijvoorbeeld nieuwe behandelingen of mogelijkheden op social media. Vervolgens komen ze bij mij met de vraag of ik dat kan.” 

LLO-traject

Melanie is geen vreemde van het Alfa-college. In 2016 rondde ze op de school in Hoogeveen haar opleiding tot allround schoonheidsspecialiste af. “Op die opleiding leerde ik natuurlijk de basis. Nu wil ik me steeds meer specialiseren en mijn aanbod vergroten.” Met het traject Leven Lang Ontwikkelen (LLO) wil het Alfa-college meer volwassenen om-, bij- en nascholen. “Ik heb nog steeds veel contact met de school en docenten en zo hoorde ik dat deze cursus wordt aangeboden. Ik heb me direct opgegeven.” 

De oud-leerling koos er bewust voor om bij te scholen aan het Alfa-college. “Mijn ervaring met het Alfa-college is dat ze écht de tijd voor je nemen. Ze zijn ontzettend vriendelijk en leggen alles geduldig en goed uit”, zegt Melanie. “Wat ik ook fijn vind, is dat je bij het Alfa-college altijd terug kunt komen als je vragen hebt. Die begeleiding achteraf is heel fijn. En het is natuurlijk lekker in de buurt.”

Uitdagen

Melanie ziet om zich heen dat veel sectoren gevoelig zijn voor trends. “Je moet tegenwoordig overal met de tijd meegaan, alles verandert zo snel.” Ook als je branche niet gevoelig is voor verandering is het volgens de schoonheidsspecialiste belangrijk om te blijven leren. “Je bent nooit te oud om te leren. Het is leuk om jezelf een beetje uit te dagen en je horizon te verbreden. Daar word je sowieso niet slechter van.”

 
 • In het kort

  In de cursus Lash & browtechnieken maak je kennis met verschillende trends op het gebied van de wimpers en wenkbrauwen, waaronder lashlifting, styling van de wenkbrauwen en de browlift. 

  De cursus bestaat uit zowel een theoretisch als praktisch gedeelte. In de eerste les besteden wij aandacht aan de theorie en praktijk over lashlifting. De tweede les bestaat uit het stylen van wenkbrauwen in combinatie met threading en henna verf en in de derde bijeenkomst wordt de nieuwste wenkbrauwtrend behandeld, de browlift.

  De cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in beauty en schoonheidsverzorging. Je leert in korte tijd praktische skills op het gebied van lash & browtechnieken die je direct kunt toepassen.

 • Vooropleiding en toelating

  Om deel te kunnen nemen aan deze cursus, dien je in bezit te zijn van Schoonheidsspecialist niveau 3.

 • Kosten en benodigdheden

  De kosten voor deze cursus bedragen €240,-, dit is inclusief lesmateriaal.

  Je dient het volgende zelf mee te nemen:

  • Werkkleding
  • Stoelhoes
  • Pincet
  Voor de cursus regel je zelf een model.

  Gedurende de cursus bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van digitale coaching per mail of app.

 • Duur en data

  De verwachte startdatum van deze cursus is nog niet bekend. De cursus duurt drie avonden; van 18.30 tot 21.00 uur. Je hebt eens per twee weken les. Alle overige informatie ontvang je minimaal 2 weken voor aanvang. Gedurende de cursus bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van digitale coaching per mail of app.

 • Resultaat

  Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.