Alfa-college

Omgaan met boze burgers GRONINGEN

Omgaan met boze burgers GRONINGEN
Locatie
Kardingerweg, GRONINGEN
Type
Cursus
Opleidingsduur
1 maand
Kosten
€ 150,00

Wat je gaat leren

 • Je leert effectief omgaan met situaties waar conflicten zijn
 • Je leert over agressie en emoties
 • Je leert omgaan met escalaties
 • In het kort

  Conflicten kunnen stress veroorzaken en zelfs leiden tot ziekte. Als je werkzaam bent in de zorg, het onderwijs of het bedrijfsleven kun je mogelijk te maken krijgen met een boze burger. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je met conflict om moet gaan. Wat moet je doen als iemand je met geweld bedreigt? Of wat moet je zeggen als een woedende client je uitscheldt? In deze cursus leer je op een heldere en fijne manier hoe je effectief met conflicten en conflictsituaties om kunt gaan.

 • Vakken

  Tijdens de cursus komen veel onderwerpen aan bod, onder andere:

  - Wat is een conflict?
  - Wat is agressie?
  - Emotionele belasting door conflicten
  - Escalatie en de-escalatie technieken
  - Wat doe je als het misgaat?

  Deze cursus wordt door Habib Kazemi, docent aan Alfa-college Sport en Bewegen gegeven. Habib is voormalig bondscoach Taekwondo en is een expert op het gebied van agressieregulatie en mentale weerbaarheid. Hij heeft diverse mentale weerbaarheiden agressieregulatie projecten uitgevoerd voor verschillende grote organisaties. De deelnemers beschrijven hem als een zeer vakkundig, ervaren en inspirerende docent. Door middel van praktische oefeningen laat hij de cursisten de vraagstukken zelf beleven, ervaren en begrijpen. Hierdoor ontstaat een leerrijke en aangename leersituatie, waardoor de aangedragen oplossingen beter begrepen en uitgevoerd worden. Bovendien blijven deze oplossingen goed hangen

 • Kosten en benodigdheden

  De cursus kost €150,-, dit is inclusief lesmateriaal. 

 • Duur en data

  De verwachte startdatum van deze cursus is nog niet bekend. Dit bepalen we in overleg. De lessen zullen plaatsvinden op de donderdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomst á 2 uur.

 • Resultaat

  Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.