Alfa-college

Geneesmiddelen bereiden en aseptisch handelen HOOGEVEEN

Geneesmiddelen bereiden en aseptisch handelen HOOGEVEEN
Locatie
Voltastraat 33, HOOGEVEEN
Type
Cursus
Opleidingsduur
6 maanden
Kosten
€ 2.500,00

Wat je gaat leren

 • Je leert geneesmiddelen te bereiden
 • Je leert aseptisch handelen te verrichten
 • Je leert over de strenge kwaliteitscriteria die gelden in het vak
 • In het kort

  Geneesmiddelen bereiden en aseptisch handelen zijn vaardigheden die je moet onderhouden om ze te kunnen uitoefenen.

  Bereidingen dienen aan steeds strengere kwaliteitscriteria te voldoen. Het is van belang dat apothekersassistenten die de bereidingen verrichten aantoonbaar gekwalificeerd zijn voor dit werk middels een certificaat. Daarbij worden richtlijnen (bijvoorbeeld GMP(z)) voor bereidingen jaarlijks bijgesteld. Het bereiden blijft een belangrijke vaardigheid die in de farmacie een vast onderdeel van het werk is, al is het in toenemende mate in daartoe gespecialiseerde apotheken. Ook apothekersassistenten die reeds langere tijd geen bereidingen hebben verricht, kunnen hun kennis en vaardigheden weer op niveau brengen door het certificaat te behalen. Het werkveld onderschrijft ook in de toekomst het belang van voldoende gekwalificeerde en ervaren bereidende apothekersassistenten op de arbeidsmarkt.

 • Vakken

  De cursus omvat de volgende vakken:

  - Module basis theorie bereiden

  - Module basis praktijk bereiden

  - Module verdieping theorie bereiden

  - Module verdieping praktijk bereiden

 • Vooropleiding en toelating

  De doelgroep van dit certificaat zijn apothekersassistenten die (willen) werken in een openbare bereidende apotheek, op een bereidingsafdeling van een ziekenhuisapotheek of een grootbereider, maar geen recente ervaring hebben op het gebied van bereiden en aseptisch handelen. Zij zijn met dit certificaat breder inzetbaar en vergroten daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt.

 • Kosten en benodigdheden

  De cursus kost €2.500,-, dit is inclusief lesmateriaal en een maaltijd.

  De prijs is gebaseerd op de een gemiddelde cursusduur (basiservaring o/w creme's, capsules, dranken, zetpillen en oogdruppels). Zonder basiservaring zal de cursus langere tijd in beslag nemen, tussen de 5 en 10 weken. Een verlenging van 5 weken bedraagt €500,-, een verlenging van 10 weken bedraagt €1.000,-.

 • Duur en data

  De verwachte startdatum van deze cursus is nog niet bekend. De lessen zullen plaatsvinden in de avond. De duur van het traject wordt individueel bepaald.

 • Resultaat

  Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een mbo-certificaat.

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.