Alfa-college

Gerontopsychiatrie HOOGEVEEN

Gerontopsychiatrie HOOGEVEEN
Locatie
Voltastraat 33, HOOGEVEEN
Type
Cursus
Opleidingsduur
4 maanden
Kosten
€ 665,00

Wat je gaat leren

 • Je ontwikkeld specialistische vakkennis van psychiatrische problemen en oorzaken
 • Je leert specifieke vaardigheden zoals observatie-, ondersteunings- en communicatie-methodieken om met psychiatrische oudere cliëntente kunnen omgaan 
 • Je krijgt handvatten om dit gedrag te herkennen en er mee om te gaan
 • In het kort

  In deze cursus wordt er aandacht besteed aan ouderen met een chronisch psychiatrische aandoening, meestal in combinatie met een chronische lichamelijke aandoening en/of een psychogeriatrische aandoening. Doordat ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen en pas later worden opgenomen in een verpleeghuis, hebben medewerkers in de zorg in beide settingen steeds meer met deze doelgroep te maken. Dit keuzedeel biedt medewerkers in de zorg meer handvatten om dit gedrag te herkennen en er mee om te gaan. Hierdoor leert de medewerker beter omgaan met deze doelgroep. 

  Met het keuzedeel ontwikkelt de beginnend beroepsbeoefenaar (veelal) specialistische vakkennis van psychiatrische problemen en oorzaken/aanleidingen, gerontopsychiatrie, psychiatrische ziektebeelden, omgangsproblemen met psychiatrische ouderen en specifieke vaardigheden zoals observatie-, ondersteunings- en communicatie-methodieken om met psychiatrische oudere cliënten te kunnen omgaan.

 • Vooropleiding en toelating

  Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dien je in bezit te zijn van een diploma Helpende of Zorg en welzijn.

 • Kosten en benodigdheden

  De kosten voor deze cursus zijn € 665,- inclusief lesmateriaal. Tijdens de cursus heb je een stageplaats nodig.

 • Duur en data

  De verwachte startdatum van deze cursus is nog niet bekend. De totale opleidingsduur is 15 weken werken via boom beroepsonderwijs en 5 dagdelen school. Houdt daarbij rekening met 4 uur per week zelfstudie. 

 • Resultaat

  Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een mbo-certificaat.

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.