Alfa-college

Werken met babys HARDENBERG

Werken met babys HARDENBERG
Locatie
Parkweg 1A1, HARDENBERG
Type
Cursus
Opleidingsduur
3 maanden
Kosten
€ 400,00

Wat je gaat leren

 • Je leert inspelen op de wensen en behoefte van de baby én de ouder
 • Je leert met baby's communiceren, passend bij de ontwikkelingen
 • Je leert als pedagogisch medewerker inspelen op de ontwikkelingen van een baby
 • In het kort

  De opleiding Werken met baby’s is geschikt voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Sinds 2021 zijn kinderopvanginstanties gebonden aan IKK-eisen en verplicht om pedagogisch medewerkers die met baby’s werken bij te scholen. Door het behalen van dit mbo-certificaat voldoe je aan de beroepseisen en vergroot je bovendien je waarde op de arbeidsmarkt. De scholing is opgenomen in de lijst van de daartoe erkende scholingen in de cao ‘Kinderopvang’.

  De kennis wordt opgedaan door middel van theorielessen en een praktijkdeel. De opgedane theorie pas je toe bij je stageplek of werkgever. 

  Deze cursus wordt ook in Hoogeveen en Groningen gegeven. 

 • Vakken
  Tijdens de opleiding Werken met baby’s wordt er aandacht besteed aan communiceren met baby’s, passend bij de ontwikkeling van de baby. De theorie gaat in op de ontwikkeling van de baby, welke ontwikkeltaken belangrijk zijn en hoe je hier als pedagogisch medewerker op de juiste wijze op inspeelt. Daarbij houd je rekening met de behoeften van de baby en ouders en/of verzorgers.
   
 • Vooropleiding en toelating
  Om de opleiding Werken met baby’s te kunnen volgen en afronden heb je een werk- of stageplek nodig. De opleiding is geschikt voor personen met een afgeronde mbo-opleiding SAW, PW of SPW.
 • Kosten en benodigdheden
  De kosten voor de opleiding Werken met baby’s bedragen €400,- inclusief lesmateriaal en examen.
 • Duur en data
  De verwachte startdatum van deze cursus is 11 september. Dit is onder voorbehoud van voldoende deelnemers. De totale cursus duurt 5 bijeenkomsten en het is inclusief examen. Dit wordt verspreid over 3 maanden.
 • Resultaat
  Als je het praktijkexamen met succes haalt, ontvang je het mbo-certificaat Keuzedeel Werken met baby’s (K1270). Dit certificaat heeft landelijke erkenning en is van waarde op de arbeidsmarkt (civiel effect), zodat je je arbeidsmarktwaarde verhoogt.

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.