Alfa-college

Werken met kinderen in de gastouderopvang GRONINGEN

Werken met kinderen in de gastouderopvang GRONINGEN
Locatie
Kluiverboom 3, GRONINGEN
Type
Cursus
Opleidingsduur
1 jaar
Kosten
€ 800,00

Wat je gaat leren

 • Verdieping in de kennis en vaardigheden in de gastouderopvang
 • Je wordt breder inzetbaar
 • Je leert over de ontwikkelfasen van kinderen
 • In het kort

  De cursus is voor mensen die minimaal een niveau 2 diploma hebben in de sector Zorg en Welzijn of een ander relevant diploma die zich willen verdiepen in de doelgroep (jonge) kinderen. Met deze cursus krijg je extra kennis en vaardigheden zodat je breder inzetbaar bent in de kinderopvang. Bovendien kun je met dit certificaat makkelijker doorstromen naar een opleiding Pedagogische Medewerker Kinderopvang op niveau 3.

  In de cursus Werken met kinderen in de gastouderopvang worden kennis en vaardigheden aangeleerd om in de eigen woonomgeving een dagprogramma aan te bieden aan kinderen dat aansluit bij de ontwikkelingsfase. Als beginnend beroepsbeoefenaar leer je over de ontwikkelingsfasen van kinderen, spel- en speelactiviteiten die passen bij de ontwikkelingsfase van kinderen en over hygiëne, kinderziektes en de taalontwikkeling van kinderen. Bovendien leer je  pedagogisch verantwoord om te gaan met kinderen en feedback te geven.

 • Vooropleiding en toelating
  Je bent minimaal 18 jaar.
  Minimaal niveau 2 in de sector Zorg en Welzijn of een ander relevant diploma.
  Je hebt veel affiniteit met de doelgroep (jonge) kinderen en bent gemotiveerd om te werken in de gastouderopvang.
   
 • Kosten en benodigdheden
  De cursus kost €800,-, inclusief examen en het te ontvangen certificaat. De benodigde boeken kosten circa €40,-. We rekenen erop dat je gedurende de cursus een eigen laptop/tablet kunt gebruiken voor digitale lesmaterialen en opdrachten.
 • Duur en data

  De startdatum van de cursus is nog niet bekend. Dit bepalen we in overleg.

  De lessen zullen plaatsvinden op de donderdagavond en duren 3 uur. De totale opleidingsduur is 10 weken.

 • Resultaat
  Als je het examen met succes haalt, ontvang je het mbo-certificaat K1167 Werken met kinderen in de gastouderopvang. Dit certificaat is van waarde op de arbeidsmarkt (civiel effect), zodat je in de gastouderopvang aan de slag kunt.

Wil je een vraag stellen over deze cursus?

Voor alle vragen omtrent bij- en omscholing én maatwerktrajecten bij het Alfa-college, kun je contact opnemen met onze adviseurs.