Alfa-college

Nieuwsbrief bedrijfsopleidingen Techniek

April 2017

In deze nieuwsbrief komt u meer te weten over onze technische bedrijfsopleidingen en andere ontwikkelingen op het gebied van techniek.
 • Bpv-bureau Techniek

  Bpv-bureau Techniek (Admiraal de Ruyterlaan, Groningen)

  Sinds enige tijd heeft de locatie Techniek een bpv-bureau. Het bpv-bureau houdt zich bezig met alle administratieve werkzaamheden op het gebied van de beroepspraktijkvorming (bpv). Het bpv-bureau kan ook voor bedrijven iets betekenen en wel op de volgende gebieden:

  •    Praktijkovereenkomsten.
  •    Accreditaties.
  •    Cursusgeldverklaringen.
  •    Vragen omtrent stagiaire(s).
  •    Beschikbare stageplekken.

  Ook voor andere vragen op het gebied van bpv, kunt u contact met ons opnemen. We zijn u graag van dienst.

  Aanspreekpunten binnen het bpv-bureau zijn Carla Drenth en Ilona Klei. Het bpv-bureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en te bereiken op telefoonnummer 050-5973400 of c.drenth@alfa-college.nl.


 • B2bijeenkomst BIM 1 maart

  Het Bouw Informatie Model, oftewel BIM, is de toekomst als het om bouwen gaat. Doormiddel van virtualisatie kunnen klanten direct zien hoe een installatie of bouwwerk eruit gaat zien en kan de oplevering eigenlijk al plaatsvinden voordat de eerste steen gelegd wordt. Ook is BIM erg geschikt om toe te passen bij renovaties in het aardbevingsgebied.

  Op 1 maart was er een informatieve en inspirerende bijeenkomst over BIM op de Admiraal de Ruyterlaan, georganiseerd door Kees Huising van de afdeling Bouwkunde en Christina Wilbrink van Bedrijfsopleidingen Techniek van het Alfa-college. Sprekers van onder andere Van Wijnen en Cadac Group lieten ons zien dat BIM sneller, goedkoper en preciezer is dan het traditionele bouwproces en dat het verspilling tegengaat.Tot slot konden de aanwezigen kennismaken met het augmented realitysysteem 'Hololens' van Microsoft en dat was echt een mooie ervaring.

  Bedankt iedereen voor deze bijzondere bijeenkomst!


 • Opleiding STE
  31 januari 2017 is de opleiding Servicetechnicus Elektrotechniek voor de elfde keer van start gegaan. Acht cursisten en hun praktijkopleiders waren aanwezig bij de aftrap van deze zeer praktijkgerichte opleiding.
   
  Tijdens de opleiding Servicetechnicus Elektrotechniek ontwikkelen de cursisten zich als leidinggevenden en specialisten op het gebied van Instrumentatie en meet- en regeltechniek. De Servicetechnicus verricht vooral specialistisch werk en is eindverantwoordelijk voor het opleveren van apparatuur, machines of installaties.
   
  De opleiding STE bij het Alfa-college heeft een lange traditie. Vanaf 1997 worden ieder jaar één of meerdere opleidingen gestart. Eerst onder de naam OTI, later onder de naam STE. De cursisten werken aan skids met industriële apparatuur en er is een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven.
   
  Voor meer informatie over de opleiding kunt u contact openen met Christina Wilbrink Bedrijfsadviseur Techniek (088-3341882).

 • 18 april: Klanten komen altijd van rechts

  Tijdens de B2Bijeenkomst op 18 april zal Ronald Bangma van 3Blended.nl u meenemen in de wereld van klantgerichtheid, met de lezing "Klanten komen altijd van rechts". Ronald en zijn collega's trainen, ontwikkelen en leiden iedereen op die te maken heeft met klanten. Hij gaat vertellen hoe u klanten kunt behouden, hoe u hierin om gaat met uw medewerkers en hoe uzelf als leidinggevende/eigenaar/ondernemer hier in staat. Ronald gaat vooral op uw bewustzijn "knop" drukken. Hij neemt u mee met praktisch aansprekende voorbeelden en geeft u inspiratie en tips & tricks mee. Komt u ook?