Alfa-college

Educatie & Inburgering

- U bent volwassen en zoekt een taal- of rekencursus?
- U wilt inburgeren?
- Naast inburgeren wilt u ook werken aan een mbo-diploma?
- U wilt uw medewerkers laten werken aan hun Nederlands, rekenen en/of digitale vaardigheden?

Het kan op het Alfa-college, op veel plekken in Groningen, Drenthe en Noord-Overijssel.
Kies de scholing, training of cursus die precies past bij u en uw situatie.

Contact

Voor uw vragen over Inburgering / Educatie

Inburgering

Wilt of moet u inburgeren? Het Alfa-college kijkt met u wat er kan. Afhankelijk van uw wensen en (taal)niveau kiezen we samen voor de inburgering die het best bij u past.

 • Projecten
  Het Alfa-college participeert in projecten om de integratie te bevorderen van laaggeletterden. Laaggeletterden die niet bereikt worden door de reguliere inburgeringprogramma’s en die dikwijls in een sociaal isolement leven. Binnen de projecten wordt gebruikgemaakt van ketenaanpak. Een methode om deelnemers in samenwerking met vrijwilligers en professionals te activeren en te ondersteunen bij hun inburgering.
 • Succesverhalen
  Bekijk en beluister hieronder de succesverhalen van Marjolijn en May An.

  Marjolijn
  May Ann

 • Taalhuizen

  In heel Nederland zijn taalhuizen. U kunt hier komen wanneer u moeite heeft met taal. 

  Na een test (Taalmeter) en een gesprek kijken we wat voor u het best werkt. Dat kan ondersteuning door een taalvrijwilliger zijn, maar ook een taalcursus op bijvoorbeeld het Alfa-college. 

  In taalhuizen participeren verschillende partijen. Het Alfa-college levert op dit moment taalcoördinatoren in Grootegast, Vinkhuizen en Oosterpark (wijken in Groningen) en Hoogeveen. Er wordt gewerkt aan taalhuizen in Tynaarlo, Vries, Noordenveld en De Wolden. 

  Tel mee met taal

  Taalhuizen worden in het hele land uitgerold in het kader van het landelijke programma Tel mee met taal. In een Taalhuis kan iedereen die moeite heeft met taal terecht.  

 • Word vrijwilliger

  We zijn op zoek naar jou! 

  Taalvrijwilliger iets voor jou? Help mensen bij het leren van de Nederlandse taal. Voor meer informatie of aanmelden: 0800-8100 of vrijwilligers.educatie@alfa-college.nl.