Alfa-college

Inburgering

Inburgeren? Het Alfa-college kijkt met u wat er kan. Afhankelijk van uw wensen en (taal)niveau kiezen we samen voor de inburgering die het best bij u past.

Contact

Voor uw vragen over Inburgering / Educatie

Nieuwkomers krijgen aandacht

Nieuwkomers krijgen aandacht

Aghyad op de bres voor nieuwkomers

Sluiten

Ik werk als trainer bij de afdeling Educatie en Inburgering van het Alfa-college. In Syrië werkte ik ook als trainer. Ik kan een goede schakel zijn tussen de Syrische studenten en de school. Over en weer hoor ik wat goed gaat en wat beter kan. Ik wil de Syrische inburgeraars beter informeren over de verschillen én overeenkomsten tussen Syrië en Nederland.
Daarnaast geef ik studenten en inburgeraars training in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Syriërs zetten bijvoorbeeld zelf niet de eerste stap om een gesprek aan te gaan met Nederlanders. Dat is in onze cultuur niet gebruikelijk. Hier in Nederland is het juist een goede communicatiestrategie om zelf op een Nederlander af te stappen en een praatje te beginnen.
Voor de nieuwkomers heb ik ook een Facebook-pagina gemaakt: Facebookpagina Alfa-college InfoPoint Newcomers.

Aghyad AlSherfawi
trainer Educatie en Inburgering

 

 • Aanbod

  Inburgeringscursussen op het Alfa-college:

  Alfabetisering: u moet/wilt inburgeren, maar u heeft geen of weinig opleiding/kunt Latijns schrift niet lezen en schrijven
  - Inburgering 1: u wilt/moet inburgeren van taalniveau 0 naar A1
  - Inburgering 2: u wilt/moet inburgeren van taalniveau A1 naar A2
  - Staatsexamen 1: u wilt/moet inburgeren van A2 naar B1
  - Staatsexamen 2: u wilt/moet inburgeren van B1 naar B2

 • Kosten
  Inburgeren kost geld. U moet de cursus en het examen betalen. Het Alfa-college is een goedgekeurde school. Daarom kunt u bij DUO geld lenen voor de cursus en het examen.


  Kennismakingsgesprek en scholingsvoorstel

  Meldt u zich aan voor een cursus, dan volgt een gesprek. We toetsen uw (taal)niveau en vragen naar uw leerdoelen. Na dit kennismakingsgesprek ontvangt u een voorstel voor scholing. We willen uw tijd en middelen zo goed mogelijk inzetten. 
 • Online aanmelden
  Als u zich wilt aanmelden voor een cursus, dan kunt u dit formulier invullen.