Alfa-college

Projectbureaus

Een website ontwikkelen, uw bedrijfsruimte inrichten of een sportief evenement organiseren. Het zijn slechts enkele van de projecten waarvoor u mbo'ers van het Alfa-college kunt inschakelen. De projectbureaus matchen uw bedrijf met enthousiaste studenten, die uw project graag realiseren. Nieuwsgierig naar wat de studenten in de praktijk voor u en uw organisatie kunnen betekenen? Bekijk dan dit filmpje.

Voorbeelden van projecten waarbij studenten nauw zijn betrokken:
Alfa's Goud 2018

Maak kennis met de projectbureaus van het Alfa-college. U kunt met diverse soorten  projectopdrachten bij ons terecht: ICT en applicatieontwikkeling, Interieurdesign, Marketing en Communicatie, Mediavormgeving, Secretariële ondersteuning en sport(gerelateerde) evenementen.

 • Samenwerken werkt

  Als opdrachtgever wilt u resultaatgerichte en gemotiveerde studenten die kwaliteit leveren in hun vakgebied. Samenwerken met een van onze projectbureaus is een win-winsituatie. U laat onze studenten in een reële werkomgeving praktijkervaring opdoen door hen te laten werken aan opdrachten met een zichtbaar resultaat. De student ontwikkelt zo zijn competenties en u ontvangt een concreet product dat belangrijk is voor uw bedrijf. 

  Meerwaarde

  De projectbureaus werken graag mee aan het realiseren en verbeteren van verbindingen tussen onze opleidingen en uw bedrijf of organisatie. Zo kunnen we onderwijs en praktijk nog beter op elkaar afstemmen. Wij begeleiden en coachen de studenten. U geeft ze de aandacht die nodig is voor hun leersituatie in een professionele werkrelatie.   

  Samenwerken werkt

  Heeft u een projectidee? Leg het ons voor. Wij bekijken samen met u of een project haalbaar is en of het uitgevoerd kan worden door studenten van één of meer studierichtingen.
 • ICT & Applicatieontwikkeling
  U heeft een briljant idee voor een nieuwe app. Of u heeft een website nodig ter ondersteuning van een project. Of u wilt advies over de inrichting van uw ICT-infrastructuur. Allemaal vraagstukken waarvoor u studenten van de mbo-opleidingen ICT & Applicatieontwikkeling kunt inzetten.

  Heeft u een projectidee? Leg het ons voor. Wij bekijken samen met u of een project haalbaar is en of het uitgevoerd kan worden door studenten ICT & Applicatieontwikkeling.
   

  Meer weten?

  Neem contact op met Johan Strootman via e-mail of telefonisch via 088–3341748 /
  06-30346834.
 • Interieurdesign
  Kleuradvies, 3D-ontwerpen voor uw kantoor of huiskamer, meubeladvies, lichtplannen. Voor deze en andere opdrachten kunt u studenten van de opleiding Interieurdesign inschakelen.

  Deze creatieve studenten helpen u om uw droominrichting te realiseren, van idee tot eindproduct.

  Heeft u een projectidee? Leg het ons voor. Wij bekijken samen met u of een project haalbaar is en of het uitgevoerd kan worden door studenten van Interieurdesign.

  E-DZIGN

  Studenten Interieurdesign brengen hun ontwerpen ook op de markt via E-DZIGN, een website waar vraag en aanbod van interieurontwerpen samenkomen. Nieuwsgierig? Kijk dan eens hier.
   

  Meer weten?

  Neem contact op met Agnes Boven via e-mail of telefonisch via 06-22755982.

 • Marketing en Communicatie

  Bij de opleiding Marketing en Communicatie werken studenten aan projecten in het projectbureau eXperience.

  Projectbureau eXperience is altijd op zoek naar uitdagingen voor onze studenten. Wij willen hen in een echte werkomgeving ervaring laten opdoen waarbij de leerdoelen van hun opleiding leidend zijn. Zo willen we onderwijs en praktijk nog beter op elkaar afstemmen.

  Onze studenten verdiepen zo hun competenties op het gebied van marketing en communicatie, in het werkveld van commerciële binnen- en buitendienst en/of junior-accountant. Enkele voorbeelden van succesvol uitgevoerde opdrachten zijn:
  - marketing-, communicatie- en promotieplannen maken
  - social media implementeren
  - marketingonderzoek
  - evenementen organiseren
  - commerciële activiteiten binnen- en buitendienst

  In drie stappen naar uw project

  Heeft u een opdracht die wij gezamenlijk tot een project kunnen maken? Doorloop dan met ons de volgende drie stappen:

  1. U vult een van deze aanvraagformulieren in:
  a. aanvraagformulier voor bedrijven en instellingen 
  b. aanvraagformulier voor het Alfa-college

  2. Wij beoordelen uw projectaanvraag. We kijken of uw projectaanvraag voor onze studenten voldoende leerzaam is, of de juiste begeleiding geboden kan worden en of de voorgestelde looptijd haalbaar is. Het kan zijn dat de opdracht nog moet worden bijgesteld. Wij nemen betreffende uw aanvraag binnen zeven werkdagen contact met u op.

  3. Vervolgens stellen wij samen met u een plan van aanpak op voor het project. Zaken die hierbij aan de orde komen zijn: de looptijd, het budget en de realisatie van het product. 

  Vergoeding

  Afhankelijk van de omvang van de projectopdracht vragen wij een onkostenvergoeding van maximaal € 150 en/of een tegenprestatie van uw bedrijf/instelling.

  Vragen?

  Mocht u vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via e-mail.

  Dirk Jan Walma (Coördinator)

 • Mediavormgeving
  De opleiding MultiMedia Design maakt gebruik van bedrijfsrealistische opdrachten. Om er voor de studenten een prikkelende en leerzame invulling aan te geven, doen wij dit met de opdrachten die ons aangeleverd worden vanuit het bedrijfsleven. Xtern is het projectbureau dat deze opdrachten verzamelt en uitzet bij de uitstroomrichtingen van de opleiding. Voor de studenten van de opleiding is het een prachtige uitdaging om hun stageperiode bij Xtern Opdrachtenbureau te volbrengen. 

  Xtern Opdrachtenbureau is een erkend leerbedrijf bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

  Doel

  Doel van het Xtern Opdrachtenbureau is om een professionele bedrijfssituatie te creëren die studenten voldoende raakvlakken biedt met de dagelijkse praktijk van het beroepsveld waarvoor ze worden opgeleid. Onze professionele bedrijfsruimte is voorzien van de benodigde infrastructuur, machines en apparaten. En, net zo belangrijk: studenten krijgen begeleiding van vakbekwame docenten.

  Opdrachtformulier

  Wilt u uw opdracht laten uitvoeren door Xtern Opdrachtenbureau? Dan kunt u hier het opdrachtformulier downloadenVul dit zo volledig mogelijk in en stuur het via e-mail retour naar Inge van Apeldoorn, coördinator van XternWij zien uw opdracht graag tegemoet!
 • Secretariële opleidingen
  Onze studenten van de secretariële opleidingen nemen u graag werk uit handen. Heeft u bijvoorbeeld veel administratieve taken, maar te weinig tijd om die met aandacht af te ronden? U krijgt gratis hulp van onze studenten en zij leren er veel van, en dat in de praktijk!

  De Werkwinkel

  De Werkwinkel is het projectbureau van de secretariële opleidingen. Bij De Werkwinkel brengen de studenten vaardigheden in de praktijk die tijdens de opleiding aan bod komen. Naast hun stage is De Werkwinkel een praktijkplek voor studenten. Ook hier voeren ze opdrachten uit. U kunt de studenten aan het werk zetten met zeer verschillende opdrachten, zoals:
  - deelnemerslijsten maken
  - brieven uitwerken en versturen
  - transcriberen van teksten en interviews
  - notuleren bij projectvergaderingen
  - excursies organiseren
  - optreden als gastvrouw tijdens uw evenement
  - archiveren

  Meer weten?

  Kijk eens op de site van De Werkwinkel of neem contact op met Sjoerd Jan Burgsma, via e-mail of telefonisch via 088-3341087.

 • Student&Event
  Student&Event is het veelzijdige projectbureau van de opleiding Sport en Bewegen. Het is de schakel tussen het werkveld en de opleiding Sport en Bewegen. U kunt bij ons terecht voor:

  BPV (stage)

  Meteen vanaf het eerste leerjaar lopen de studenten van onze opleiding stage. Dit doen zij een volledig schooljaar; het aantal weken is afhankelijk van het leerjaar, het keuzevak of profielvak. 
  De student is verplicht een Calibris-erkende stageplaats te kiezen. Is uw organisatie Calibris-erkend, dan staat u automatisch in onze databank, waaruit de student een stageplaats kiest. Is uw organisatie niet Calibris-erkend en wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact met ons op. 

  Evenementen

  Organiseert u een sportgerelateerd evenement? Dan kan Student&Event voor u op zoek gaan naar studenten die uw evenement willen ondersteunen, in de voorbereiding en in de uitvoering. Het Student&Event kan zowel een organiserende als assisterende rol vervullen.

  Wij werken bijvoorbeeld mee aan:
  - schoolsportdagen, zoals In2Athletics en het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap
  - evenementen van Huis voor de Sport Groningen, zoals Scoren voor gezondheid
  - evenementen van Golazo Noord Nederland, zoals de 4Mijl van Groningen

  Student&Event organiseert zelf onder meer het NK MBO Floorball en het NK MBO Schaatsen.

  Contractonderwijs 

  De opleiding Sport en Bewegen heeft een groot aanbod aan kaderopleidingen: van fitnessinstructeur tot loop- en conditietrainer en dansinstructeur. Deze kaderopleidingen zijn voor onze studenten deel van hun opleiding, maar ook als externe kunt u hieraan deelnemen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
  Heeft uw organisatie zelf een scholingsvraag of wilt u hulp bij een sportieve activiteit? Wij maken graag een aanbod op maat.

  Student&Event en u?

  Wilt u weten wat Student&Event van het Alfa-college voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Wendy Kraai, via e-mail of telefonisch via 050-5958100.