"Je kunt hier je creativiteit in kwijt"
Je kunt hier echt je creativiteit in kwijt
SluitenIn het eerste jaar leer je veel over ingrediënten die je gebruikt bij het bakken en hoe de klant naar de producten kijkt. Naast de standaardvakken zijn er ook keuzevakken die je kunt kiezen zoals Bereid gerechten, Streekproducten of Voedingsleer. We hebben best veel praktijklessen, maar je moet ook de theorie leren. Als je een beetje serieus bent, dan is dat zo af.
De producten die je zelf leert maken worden elk jaar moeilijker. Je begint met koekjes en slagroomtaart, daarna verschillende soorten taarten en gebakjes en in het derde jaar komen daar bonbons en chocolaterie bij. Tenminste, als je kiest voor banket, zoals ik heb gedaan. In het tweede jaar maak je de keuze: brood, banket of brood & banket.
Ik heb gekozen voor het Alfa-college omdat het voor mij dichtbij is en de school me aansprak, maar ik heb ook gekeken hoe de opleiding genoteerd staat. Deze bakkersopleiding op het Alfa-college staat goed aangeschreven. Dat vond ik ook belangrijk.”
Kirsten Soer,
student Zelfstandig werkend bakker