Alfa-college

Onderwijsassistent - Interculturele coach HOOGEVEEN

Onderwijsassistent - Interculturele coach HOOGEVEEN
Locatie
Voltastraat 33, HOOGEVEEN
Type
BBL
Niveau
4
Opleidingsduur
2 jaar

wat deze opleiding bijzonder maakt

 • Een toekomst in het onderwijs? #jijkunthet
 • Je zet jouw ervaring in om leerlingen met een migratieachtergrond te ondersteunen
 • Je ontwikkelt je tot een belangrijke schakel tussen onderwijs, gezinnen en de leerling
 • In het kort
  Werken als onderwijsassistent – interculturele coach betekent dat je een bruggenbouwer bent op het gebied van culturele diversiteit en je draagt bij aan het verkleinen van taalbarrières. Daarnaast ben je een sleutelfiguur, rolmodel en soms vervul je de rol van tolk. De onderwijsassistent – interculturele coach draagt ertoe bij dat leerlingen die opgroeien tussen twee culturen, kansrijk kunnen opgroeien en leren. Als ervaringsdeskundige ben jij goed in staat om de doelgroep te bereiken. Je bent een belangrijke schakel tussen onderwijs, gezinnen en diverse instanties.
 • Iets voor jou?
  Ben jij opgegroeid tussen twee culturen en heb jij een pedagogische of onderwijskundige achtergrond? Wil jij een rol spelen als coach in het onderwijs bij interculturele vraagstukken? Heb jij talent om mensen met elkaar te verbinden en kun jij nieuwe werelden openen? Dan ben jij de ervaringsdeskundige die wij zoeken en is de opleiding onderwijsassistent – interculturele coach echt iets voor jou.
 • De opleiding
  De opleiding richt zich op leerlingen en hun ouders begeleiden in het onderwijs. Daarnaast ondersteun je de docent of praktijkopleider tijdens je stage. Je bent een bruggenbouwer op het gebied van culturele diversiteit en draagt bij aan het verkleinen van taalbarrières. Daarnaast ben je een sleutelfiguur, rolmodel en soms vervul je de rol van tolk.
  De interculturele (opvoed)coach draagt ertoe bij dat leerlingen die opgroeien tussen twee culturen, kansrijk kunnen opgroeien en leren. Als ervaringsdeskundige ben jij goed in staat om de doelgroep te bereiken. Je bent een belangrijke schakel tussen onderwijs, gezinnen en diverse instanties.
 • Vakken
  Naast extra aandacht voor de Nederlandse taal, bieden wij de volgende modules aan:
  - Opvoeding
  - Didactiek
  - Ontwikkelingspsychologie
  - Pedagogiek
  - Coachen en begeleiden
  - (Interculturele) communicatie
  - Cultuurverschillen en diversiteit
  - Expressief talent
  - Persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Leerweg
  Bij deze BBL-opleiding combineer je werken en leren. Wij helpen jou om een leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf te vinden en je gaat een paar dagdelen per week naar school. Je doet dus alle praktijkervaring op in de organisatie waar je werkt.
 • Vooropleiding en toelating
  Er zijn verschillende mogelijkheden om in te stromen voor de opleiding onderwijsassistent – interculturele coach. Hierover gaan we graag met jou in gesprek. Als je je aanmeldt, krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en informatiebijeenkomst. Tijdens de informatiebijeenkomst kun je kijken of de opleiding echt bij je past. Ook komen je leerprestaties, houding, wederzijdse verwachtingen en je motivatie voor de opleiding aan de orde.
 • Na je opleiding
  Na een geslaagde afronding van deze opleiding ontvang je het diploma Onderwijsassistent op niveau 4. Je beschikt over interculturele, coachende, didactische en pedagogische competenties. Je kunt werken als een verbinder in het onderwijs en hebt daarbij aandacht voor de diversiteit. Als interculturele (opvoed)coach ben je als onderwijsassistent breed inzetbaar en kunt aan de slag in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, internationale schakelklassen, speciaal onderwijs en praktijkonderwijs.
 • Schoolkosten

  Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de kosten van deze opleiding.

  Mbo-studentenfonds

  Als je een opleiding bij ons gaat volgen, dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Mbo-studentenfonds als er bepaalde financiële belemmeringen zijn. Meer over het Mbo-studentenfonds.

 • Opleidingswijzer

  Er zijn geen Opleidingswijzers gevonden.

 • Studie in cijfers

Wil je een vraag stellen over deze opleiding?

Ga in gesprek met onze opleidingsadviseurs over deze opleiding en het Alfa-college.

Aanmelden

Aanmelden duurt ongeveer tien minuten. Klik op onderstaande knop "Meld je aan voor deze opleiding". Daarna kun je je gegevens invullen. Elke stap begint op een nieuw scherm. Voor het aanmelden heb je DigiD nodig.

Wat je hebt ingevuld, wordt bewaard zolang je de internetbrowser open hebt staan. Tussendoor kun je dus je gegevens wijzigen.
Meld je aan voor deze opleiding

Misschien vind je deze opleidingen ook leuk

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg
HOOGEVEEN
Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg
Doktersassistent
HOOGEVEEN
Doktersassistent
Mbo-Verpleegkundige
HOOGEVEEN
Mbo-Verpleegkundige

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed