Alfa-college
 • Iets voor jou?
  - Je bent ambachtelijk en creatief
  - Je werkt graag met hout
  - Je helpt graag mee aan de bouw van woningen
  - Je hebt ruimtelijk en technisch inzicht
  - Je kunt nauwkeurig en veilig werken
  - Je vindt het leuk om samen te werken met anderen

  Herken jij jezelf hierin, dan is de opleiding Timmerman misschien iets voor jou!
 • De opleiding

  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Je leert alles over profielen en kozijnen stellen, uitzetten van bouwwerken, eenvoudige betonconstructies, dakwerk, scheidingswanden en plafonds. Ook ga je aan de slag met het monteren en afhangen van deuren en ramen.

 • Vakken
  Tijdens de opleiding Timmerman volg je de vakken: toegepaste wiskunde, natuurkunde, mechanica, vaktheorie, vaktekenen en projectietekenen.

  Algemene vakken

  Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Rekenen telt nog niet mee voor je diploma.

  Keuzedelen

  Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt.
  De keuzedelen zijn:

  - Inspelen op innovaties en Duits in beroepscontext
  - Inspelen op innovaties en inspelen op Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening.

 • Leerweg

  BBL

  Bij de BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) combineer je werken en leren. Het Alfa-college in Hoogeveen biedt samen met Bouwmensen de BBL-opleiding Timmerman aan. Je gaat één dag per week naar school en vier dagen werken. Je zoekt zelf een baan bij een erkend leerbedrijf en je kunt solliciteren bij Bouwmensen. De lessen worden verzorgd door docenten van het Alfa-college op de locatie van Bouwmensen aan Kloosterstraat 12 in Ruinen.

  Je meldt je zowel bij het Alfa-college als bij Bouwmensen aan. Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op het Alfa-college en een sollicitatiegesprek met de praktijkopleider van Bouwmensen.

 • Vooropleiding en toelating
  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
  - vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  - mbo niveau 1 (Entree-opleiding).
 • Na je opleiding

  Verder leren

  Na de opleiding Timmerman (niveau 2) word je toegelaten tot de opleiding Allround Timmerman (niveau 3).

  Aan het werk

  Als gediplomeerd timmerman kun je aan het werk bij kleine, middelgrote of grote bouwbedrijven. Je werkt aan nieuwbouwprojecten of de verbouw/renovatie van gebouwen.
 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Voor je opleiding betaal je verder:

  • de kosten voor onder andere de aanschaf van gereedschap, werkkleding en werkschoenen.

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.


 • Studie in cijfers

  Studie in cijfers

  Studie in Cijfers: de studiebijsluiter voor het mbo.  

  Studie in Cijfers geeft een paar belangrijke kenmerken van een opleiding weer. Informatie over je kans op een baan in jouw regio vind je op de website van Kans op werk.

Misschien ook interessant voor jou?

Sloper

HOOGEVEEN
 • BBL
Niveau 2

 

Voeger

HOOGEVEEN
 • BOL
 • BBL
Niveau 2