Alfa-college

Duurzaamheidsteam van het jaar

Duurzaamheidsteam van het jaar
 • Alfa North C | Nick Groenbroek | Locatie Admiraal de Ruyterlaan

  “Deze studenten leggen een fantastische basis voor de toekomst

  “We zitten midden in de energietransitie. Bedrijven zoeken technici die nieuwe technieken ontdekken en ontwikkelen om een versnelling te maken in het proces. De studenten Engineering van het team Alfa-North C leggen een fantastische basis voor de toekomst. Zij ontwikkelen op duurzame wijze een modelauto die op waterstof rijdt. 

  De studenten regelen alles en voeren alles zelf uit. Van onderdelen tot bijvoorbeeld deelname aan een oefenrace in Zwolle. Dat is wel uniek ten opzichte van andere projecten. Deze nominatie is daarom écht voor hen.

  Dit jaar eindigde het team als tweede op het NK en ging de innovatieprijs mee naar Groningen. De jury was lovend over de innovaties en slimme technieken. Dankzij deze prestatie mochten we deelnemen aan het WK in Las Vegas. Daar hebben als team wegens duurzaamheidsoverwegingen van afgezien. Mogelijk komt er in de toekomst een Europees kampioenschap waar we als team graag over meedenken.”

 • VN inclusie Ambassadeurs | Christian de Kraker en duurzaamheidsteam | Locatie Winschoterdiep 
  “Als VN-ambassadeurs werken we samen tegen uitsluiting” 

  “Ons duurzaamheidsteam bestaat uit drie studenten en drie medewerkers die geregistreerd zijn als VN-ambassadeur. We zetten ons in voor de student die vastloopt op stage. Maar liefst 48,5 procent van de studenten ervaart elke dag stress, ook op stage. Dit komt mede door uitsluiting.  

  Je kunt om allerlei redenen uitgesloten worden en je gestrest voelen. Denk aan psychische kwetsbaarheid, culturele, etnische of religieuze verschillen, leeftijd, een andere seksuele voorkeur en noem maar op. Als ambassadeurs bouwen we aan wederzijds begrip en werken we samen tegen uitsluiting met partijen als WerkPro, SBB en andere VN-Jongeren. 

  Door middel van trainingen, workshops en lezingen over inclusie proberen wij steeds meer de stem van de student te laten horen en begrip te creëren voor studenten met een mindere startpositie dan anderen. We merken dat steeds meer stagebedrijven bezig zijn om uitsluiting tegen te gaan. Dat is mooi. Je wilt toch dat iedereen mee kan doen.” 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed