Alfa-college
Hardenberg

Studenten presenteren avontuurlijke groepsreizen

Dinsdag 16 januari was het dan zover; studenten van de opleiding Travel, Leisure & Hospitality van het Alfa-college Hardenberg presenteerden hun samengestelde reisprogramma’s aan het bestuur en de reiscommissie van het Hardenberg’s Christelijk Mannenkoor.

De studenten kregen een prachtig, maar vooral uitdagend verzoek van het Hardenberg’s Christelijk Mannenkoor om voor hen een drietal reisprogramma’s samen te stellen voor een mogelijke concertreis in mei 2019. Het gezelschap maakt dan een 8- of 9-daagse reis waarbij ook de echtgenotes mee kunnen. Een gezelschap dus van ongeveer 150 personen.

Een betere en uitdagender aanvraag kunnen de studenten zich niet wensen, aldus Derk Espeldoorn, docent bij het Alfa-college.

Drie groepen studenten zijn met het voorstel aan de slag gegaan. Waar de reis naar toe gaat mag nog niet bekend worden. Dat het prachtige en avontuurlijke reizen zijn geworden, bleek wel uit de reacties van de bestuursleden die onder de indruk waren van het werk van onze studenten. Welke concertreis het uiteindelijk gaat worden, hoort de opleiding binnenkort.

Alfa-Travel

Sinds november werkt het Alfa-college met de Alfa-Travel balie. Studenten van de opleiding Travel, Leisure & Hospitality worden hier ingezet om aanvragen van medewerkers en studenten te behandelen. Tot nu toe werkten de studenten alleen nog aan groepsreizen voor groepen studenten binnen het Alfa-college. Zo gaan de studenten op 31 januari a.s. met ruim 70 studenten Verpleegkunde drie dagen naar Berlijn. De studenten stellen het programma samen, maken de reserveringen en gaan ook mee als reisleider. “Alle facetten binnen de opleiding komen tijdens deze reizen aan bod, het maakt de opleiding helemaal compleet. Het is telkens weer een uitdaging om een ontvangen aanvraag om te zetten in een passende groepsreis. Je merkt dat studenten het spannend maar tegelijk erg leuk vinden kennis op te doen in deze speciale tak binnen de reiswereld.”, aldus Derk Espeldoorn.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed