Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Calamiteitenoefening Hoogeveen

Het Alfa-college doet regelmatig calamiteitenoefeningen. Dat vinden we belangrijk om goed voorbereid te zijn op bijvoorbeeld branden of andere incidenten in ons gebouw. Een veilige leer- en werkomgeving voor onze studenten en medewerkers is onze dagelijkse zorg.

Natuurlijk gaan we ervan uit dat een calamiteit een zeldzaamheid is. Mocht er zich toch ooit iets voordoen dan willen we de juiste stappen kunnen zetten. Oefening en daarvan leren is daarvoor belangrijk.

Volgende week staat er daarom een calamiteitenoefening in Hoogeveen gepland. Deze oefening hebben wij zorgvuldig afgestemd met de hulpdiensten. Ook studenten zijn nadrukkelijk hierbij betrokken. Voor ons is het belangrijk dat zowel de hulpdiensten als wij hiervan leren en kunnen kijken of de protocollen die er zijn werken of verbeterd moeten worden.

Voorbereiding
Om studenten, ouders en medewerkers goed voor te bereiden en transparant te zijn over onze aanpak en doelen, hebben wij iedereen vooraf geïnformeerd met een brief. We geven onze studenten daarmee de keuze om zelf te beslissen of ze aan deze oefening mee willen doen. Daarnaast lichten studenten van de opleiding Uniformberoepen de klassen vandaag - woensdag 6 juni - voor over wat de oefening inhoudt.

We zien het als onze verantwoordelijkheid om een veilige school- en werkomgeving te bieden. Juist daarom vinden we het jammer dat de geplande oefening, die juist bedoeld is om goed voorbereid te zijn op calamiteiten, ook gevoelens van onrust oproept.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed