Alfa-college
Assen | Groningen

Cursisten Alfa-college bezoeken stadhuis

Cursisten van Educatie & Inburgering en Taalhuis Oosterpark waren op dinsdag 13 november bij een informatiebijeenkomst van de Gemeente Groningen. In de nieuwe raadszaal van het stadhuis stelden ze vragen aan wethouder Roeland van der Schaaf over de aankomende verkiezingen van 21 november. Deze dag stond ook in het teken van de Week van de Democratie en was bedoeld om te laten zien wat de gemeenteraad doet.  

“Deze informatiebijeenkomst was heel waardevol voor mij, want ik snap nu veel beter hoe het stemmen gaat. Ik ga zeker stemmen op 21 november”, zegt cursist Eliza Camara.

Programma
In de ochtend werd een quiz gehouden waarbij onze cursisten met een stemkastje de vragen beantwoordden. Dit stemkastje wordt door de gemeenteraadsleden gebruikt en tijdens de quiz konden de cursisten ervaren hoe het stemmen in de gemeenteraad gaat. Daarnaast was het mogelijk om te oefenen met stemmen in een stemhokje. De bijeenkomst werd afgesloten met een vragenbingo. “Ik vond het leuk, maar ook ingewikkeld. Ik zou graag nog meer willen weten over de verkiezingen”, vertelt cursist Precious Dafe.

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed