Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten Alfa-college winnen Light Challenge 2018

Foto's zijn gemaakt door Mark Stoter

Onze studenten Productonderzoeker/Human Technology en Engineering uit Groningen hebben de innovatiewedstrijd Light Challenge 2018 gewonnen. Op het lichtfestival LUNA in Leeuwarden werd Team Alfa-college vrijdag 23 november uitgeroepen tot winnaar. In een eerste reactie geeft de jury aan dat dit team de opdracht op een compleet andere manier heeft geïnterpreteerd dan de andere teams en dat maakt ze de winnaar. Als opdracht voor deze wedstrijd hebben onze studenten in twee teams 15 weken gewerkt aan het ontwerpen van innovatieve, duurzame lichtobjecten voor de gemeente Groningen en Harlingen.

“Het voelt nog onwerkelijk dat we de Light Challenge 2018 hebben gewonnen. De gemeente Harlingen was erg positief over ons ontwerp, maar toch hadden we niet durven dromen dat we zouden winnen”, vertelt student Hugo Starkenburg van Team Harlingen.


Landmark
Onze studenten hebben voor de gemeente Harlingen op het terrein van de Nieuwe Willemshaven een landmark ontworpen. Dit ontwerp bestaat uit een stalen poot waarop een halve bol is bevestigd. Aan de binnenkant van deze bol is een boot geplaatst die met speciale verf zwart is geverfd. Deze verf kan licht opnemen en hierdoor lijkt het alsof het landmark tweedimensionaal is. In het binnenwerk van de halve bol worden gaatjes geboord waardoor hier overdag en ’s nachts licht doorheen schijnt en sterrenbeelden te zien zijn. Aan de buitenkant van de halve bol is een landkaart gemaakt waar de vaarroutes naar Harlingen in zijn gegraveerd. “Ik ben trots en dankbaar dat we van de gemeente de kans hebben gekregen om een ontwerp voor ze te maken. Ik hoop dat we andere studenten inspireren dat als je iets heel graag wilt doen, dat alles mogelijk is”, aldus Hugo.

Prijs
Uit handen van de jury ontvingen onze studenten de officiële Light Challenge bokaal en ze kregen een uitnodiging voor een conferentie van Lighting Urban Community International (LUCI). LUCI is een internationaal netwerk van zeventig steden en veertig aangesloten organisaties die zich bezighouden met stedelijk licht. De conferentie wordt van 27 tot en met 29 maart 2019 gehouden in Rotterdam.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed