Alfa-college

Platform voor cyber security & ethical hacking

ICT-studenten die geïnteresseerd zijn in ethical hacking en cyber security, krijgen bij het Alfa-college de kans om zich verder in de materie te verdiepen en van elkaar te leren. De kick-off van dit platform werd vorige week op de locatie Boumaboulevard gehouden.

Zo’n tien studenten kwamen bij elkaar. Initiatiefnemer is docent Maarten Pentinga: “Iedere veertien dagen kunnen studenten, geheel vrijblijvend, aan dit platform deelnemen. Kennisdeling staat centraal. Ook het bedrijfsleven wordt uitgenodigd. Martijn Baalman, ethical hacker van Qbit, sloot als eerste aan.”

De werkzaamheden van een ICT-professional veranderen. Er is vanuit het bedrijfsleven vraag naar cyber security-specialisten. Alfa-college speelt hierop in met het vak Ethical hacking, maar ook met platformen als deze. Het is nu al een succes: “Het is super om met studenten te praten die de passie voor ethical hacking met je delen. Je kan met ethical hacking goede dingen doen en dat wordt op avonden als deze begrepen, laat Jamiro Oort, student ICT-beheerder, weten.

Ciaran Hoekstra, student Applicatie- en mediaontwikkelaar, heeft hardware zoals een rubber ducky en node mcu meegenomen: “De volgende keer neem ik nog meer hardware mee, want het is krachtig spul en dat laat ik anderen graag zien. Zelf heb ik weer veel geleerd over HackTheBox.eu. Hier worden simulaties aangeboden om ethical hacken te leren. Hier krijg je alleen toegang toe als je jezelf naar binnen hebt gehackt in het platform, waarna je een account krijgt.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed