Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Studenten bereiden zich voor op kwartfinales Skills Heroes

Studenten tijdens de workshop Stressbestendigheid
Studenten van maar liefst 21 opleidingen van het Alfa-college maken zich op voor de landelijke kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes, dé vakwedstrijden van het mbo. De studenten kregen dinsdag 27 november een trainingsdag aangeboden, waar zij - naast praktische informatie - ook actieve workshops kregen over mediawijsheid, presenteren en stressbestendigheid. Niet alleen om goed voorbereid te zijn op de wedstrijden, maar ook om elkaar te leren kennen.

“We vinden het belangrijk dat de studenten elkaar steunen tijdens de wedstrijden. We nemen deel als één Alfa-college team, ook al zijn veel vakwedstrijden van de verschillende opleidingen grotendeels individueel”, legt Mieke van den Broek, coördinator Skills Heroes op het Alfa-college uit.

Eigen menu
Raymon Plekkenpol, student zelfstandig werkend kok in Hardenberg bijt vandaag, donderdag 29 november in Heerhugowaard de spits af. Ter voorbereiding op de wedstrijd heeft hij zelf een compleet menu samengesteld bestaande uit een amuse, soep, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Hij vertelt: “Ik heb dit natuurlijk veel geoefend bij mijn leerbedrijf Hampshire hotel Paping en hoop mij met dit menu te plaatsen voor de finales!”

Verloop Skills Heroes
De kwalificatiewedstrijden vinden plaats vanaf november 2018 tot en met januari 2019 bij diverse ROC’s in Nederland. Per wedstrijd gaan de beste acht studenten door naar de nationale finale, Skills The Finals, in maart. De winnaar daarvan mag zich de beste mbo’er van Nederland in zijn of haar vakgebied noemen.

Over Skills Heroes
Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. De voorrondes van Skills Heroes vinden plaats op elke mbo-instelling. De winnaars gaan door naar de kwalificatieronde en vervolgens naar de nationale finale.


Aanwezige studenten op de trainingsdag, dinsdag 27 november.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed