Alfa-college
Hoogeveen

Studenten zetten crowdfundactie op voor organisatie jeugddebat

Studenten Gerwin, Rafie, Pascal en Stefan
“Wij willen jongeren politiek bewuster maken, omdat wij merken dat jongeren weinig tot geen idee hebben wat politiek inhoudt. Wie 18 jaar is mag stemmen. Daarom organiseren we een jeugddebat, het Jeugdparlement, zodat ze straks op een partij stemmen die goed bij hun past.”

Dat vertelt Rafie Greve, mede namens zijn studiegenoten Gerwin, Pascal en Stefan. Pascal en Rafie volgen de opleiding Business Finance en Gerwin en Stefan doen de opleiding Business2HBO. Allemaal zitten ze in het eerste jaar. Ze kregen voor hun studie de opdracht: organiseer een actie in de regio, die echt waardevol is voor de maatschappij.

De studenten kozen ervoor om via het Jeugdparlement meer jongeren te betrekken bij de politiek. Rafie zelf is politiek betrokken, hij is o.a. bestuurslid geweest van de Jongeren Adviesraad in Emmen. De anderen zijn niet politiek actief, maar vinden het wel interessant en hopen op deze manier ook meer kennis en ervaring op te doen.

Het debat
De jongens organiseren op woensdag 23 januari het jeugddebat op het Carmelcollege in Emmen. Rafie heeft zelf op deze school gezeten en nodigt leerlingen van de 3e en 4e klassen mavo uit om deel te nemen aan het debat.

Er wordt een debat gevoerd zoals in de Tweede Kamer. De klas wordt verdeeld in verschillende partijen en elke partij wordt ondersteund door de studenten zelf of een politicus. Er wordt gedebatteerd over stellingen als: de leeftijd waarop je alcohol mag drinken moet worden verhoogd naar 21 jaar. De partij van wie de motie wordt aangenomen en dus de oplossing heeft bedacht, is de winnende partij.

Crowdfundactie
De kosten voor de organisatie van dit evenement zijn begroot op 150 euro. Dit wordt besteed aan promotie, catering tijdens het debat en een prijs voor het winnende team.
Rafie: “We hopen dit geld via een crowdfundactie bijeen te krijgen en roepen iedereen dan ook op om een bijdrage over te maken. Doneren kan al vanaf 5 euro. Bedankt alvast!”

Klik hier om je bijdrage te doen:
https://www.doneeractie.nl/jongeren-betrekken-bij-de-politiek/-31776

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed