Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten krijgen ondernemerschapsprogramma aangeboden

Op de Zernike Campus kunnen onze tweedejaarsstudenten Mediavormgever en derdejaars Game Artist vanaf dinsdag 11 december een ondernemerschapsprogramma volgen. Tijdens dit programma werken ze in Start-up City elke dinsdag samen met ondernemers en studenten van de Hanzehogeschool aan hun ondernemersplan. Deze samenwerking is mogelijk gemaakt door het lectoraat Ondernemen in Verandering van Alexander Grit.

“Het bijzondere aan dit ondernemerschapsprogramma is dat onze studenten wekelijks contact hebben met ondernemers en studenten van de Hanzehogeschool. Zo leren ze niet alleen om een ondernemersplan te schrijven, maar wordt er ook een beroep gedaan op hun ondernemend gedrag en kwaliteiten”, zegt Jan-Daan Westhof, docent Mediavormgever.

Programma
Dit ondernemerschapsprogramma is bedacht en uitgevoerd door Jan-Daan en Tessie van den Brink, docent Game Architecture & Design. Het is afgelopen dinsdag voor de eerste keer van start gegaan en duurt tien weken. “In het door ons ontwikkelde programma hebben we de nadruk gelegd op een proactieve houding, want dit is kenmerkend voor een ondernemer. Interactie met je omgeving is belangrijk en hierbij kun je denken aan het benaderen van onbekende studenten en ondernemers. Daarnaast organiseren we netwerkbijeenkomsten, expert meetings met jonge ondernemers en zorgen we voor actieve contacten met studenten van de Hanzehogeschool”, zegt Tessie.

Meerwaarde
Jan-Daan vindt dat dit programma zijn studenten veel oplevert: “Onze studenten leren een eigen idee vorm te geven en op de markt te brengen. Ze krijgen een realistisch beeld van het ondernemerschap en hebben meer lef om onbekende mensen te benaderen. Ook wordt een groot plan gefilterd tot een haalbaar doel.”
 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed