Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten werken samen met Finse en Spaanse studiegenoten

Ruim veertig van onze studenten werken samen met Finse en Spaanse studiegenoten aan het ontwerpen, maken en verkopen van een product. Op maandag 10 december is Young Talents neergestreken in Groningen. Dit is een samenwerkingsproject van creatieve- en handelsstudenten uit Groningen, Helsinki en Barcelona. Een kruisbestuiving tussen verschillende opleidingen uit drie landen.

“Young Talents is een hele mooie manier voor de studenten én de docenten om te ervaren hoe er over de grens wordt gewerkt. Door de samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen leren onze studenten Ontwerpend Meubelmaker bijvoorbeeld om commerciëler te denken”, vertelt Arjen Veldman, docent Meubel en Interieur.

Ontstaan
Het project is gestart door Mercuria Business College uit het Finse Vantaa. Deze school heeft hiervoor een Erasmus-subsidie aangevraagd. Young Talents bestaat uit twee groepen waarvan groep 1 anderhalf jaar geleden is begonnen in Helsinki en groep 2 startte in juni 2018 in Barcelona. “Elke groep heeft drie projectweken, verdeeld over de drie deelnemende steden. In de groepen zitten van elk land vier handels- en vier creatieve studenten. Zij worden begeleid door onze docenten Meubel en Interieur, Junior Accountmanager en Medewerker Marketing en Communicatie.”, zegt Arjen Veldman.

Producten
Groep 1 is klaar met het ontwerpen en maken van hun product. Zij zijn nu bezig met de verkoop ervan. Een van de studenten die in deze groep zit, is Anouk Kuipers van Ontwerpend Meubelmaker: “Ik heb drie houten tassen gemaakt waar je een soort doek uit kan rollen en tijdens een evenement kun je hierop gaan zitten”. Anouk is enthousiast over Young Talents: “Ik vind het een leuk en leerzaam project. Zo heb ik beter leren communiceren met mijn groepsleden.”
Julia Aleksandra, student Graphic Design bij het Mercuria Business College, is met groep 2 bezig met het ontwerpen van reflecterende sieraden: “Young Talents vind ik erg interessant omdat ik graag nieuwe- en creatieve dingen leer.”

Programma
In Groningen gaan de studenten onder andere op bezoek bij ondernemers uit de stad en regio, doen ze mee aan workshops en presenteren ze op vrijdag 14 december hun verkoopplannen en product. Groep 2 heeft in maart 2019 nog een projectweek in Helsinki.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed