Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten zetten met Duitse studiegenoten een bedrijf op

Ruim twintig van onze tweedejaars BOL-studenten Detailhandel uit Groningen zetten samen met Duitse studiegenoten een dienstverlenend bedrijf op. Op maandag 7 januari vertrokken onze studenten hiervoor naar Papenburg in Duitsland om te werken aan hun businessplan. Dit is een samenwerkingsproject met de Berufsbildende Schulen en Historisch Ökologische Bildungsstätte in Papenburg.

“We zijn deze samenwerking vier jaar geleden gestart om de horizon van onze studenten te verbreden. Om ze kennis te laten maken met jongeren uit Duitsland, hun kennis van de Engelse taal verder te ontwikkelen en de werkgelegenheid in de Eems-Dollard-regio te stimuleren. Het zou mooi zijn als ze door dit project enthousiast worden om bij onze oosterburen stage te gaan lopen”, zegt Jaap Woltjer, docent Detailhandel.

Uitwisseling
De uitwisseling met de Berufsbildende Schulen bestond eerst uit een tweedaagse voor onze eerstejaars Detailhandel. In 2018 is de projectweek voor de tweedejaars hier aan toegevoegd. Tijdens deze week schrijven de studenten in groepjes een businessplan. Een van onze studenten die op uitwisseling is in Papenburg is Marscha Fibbe: “Samen met mijn groepsgenoten willen we een bezorgservice voor een Duitse groothandel opzetten en nu maken we hiervoor een financieel plan. Ik vind dit project heel erg leerzaam, want je moet goed samenwerken en nadenken of het bedrijf dat je gaat opzetten wel geschikt is voor de regio. En als ik na het behalen van mijn diploma een eigen onderneming wil beginnen dan weet ik nu hoe dat moet.”


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed