Alfa-college
Assen | Groningen

Inburgeringsplichtige cursisten krijgen les bij Novatec

RTV Noord maakte maandag opnames bij Novatec
Een klas van onze inburgeringsplichtige cursisten volgt drie dagen per week Nederlandse les bij sociaal werkbedrijf Novatec. We huren hiervoor vanaf 1 januari een lokaal bij dit bedrijf. Door deze groep cursisten les te geven aan de Feithsweg in Tolbert, sluit het traject van de gemeente Westerkwartier beter aan op onze inburgeringslessen.

“Door het volgen van lessen bij Novatec leren onze cursisten de Nederlandse taal in een echte werkomgeving. En uit de praktijk blijkt dat ze in een omgeving als deze de taal sneller onder de knie krijgen. Daarnaast gaan we in de toekomst onze samenwerking met Novatec uitbreiden. We willen nog meer inburgeringstrajecten naar de locatie in Tolbert verplaatsen”, vertelt Corine Rockers, adviseur Educatie & Inburgering.

Samenwerkingsverband
Dankzij ons samenwerkingsverband met de gemeente Westerkwartier en Novatec hebben medewerkers van dit sociaal werkbedrijf ook de mogelijkheid om lessen te volgen. In hetzelfde lokaal aan de Feithsweg kunnen deze medewerkers één dag per week taal-, reken- en computerlessen volgen. Doutzen Sloterdijk is één van onze docenten die aan deze groep taallessen geeft: “Ik vind dat deze lessen de medewerkers veel voordelen biedt. De drempel om de Nederlandse taal verder te ontwikkelen is laag, want ze kunnen hiervoor op hun werk blijven. Ook leren ze begrippen die belangrijk zijn voor hun dagelijkse werkzaamheden. Ze leren bijvoorbeeld om veiligheidsinstructies te lezen. Dit is erg handig als je met gevaarlijke stoffen werkt.”


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed