Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Studenten maken zich op voor deelname Skills The Finals

Op dinsdagavond 12 februari vond het Skills finalistendiner plaats in Grandcafé het Postkantoor in Hoogeveen. Een informeel etentje voor alle studenten van het Alfa-college die in maart deelnemen aan de finale van de vakwedstrijden Skills Heroes. Elf studenten strijden tijdens ‘Skills The Finals’ op 21, 22 en 23 maart in de RAI Amsterdam om een podiumplek.

De elf studenten volgen allemaal een andere opleiding op verschillende locaties van het Alfa-college. Het finalistendiner was een perfecte gelegenheid om elkaar te leren kennen, voordat ze drie dagen lang lief en leed met elkaar delen in Amsterdam. Voor, tijdens en na het eten was er tijd om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen.

Trots
Christien de Graaff, lid College van Bestuur, opende de avond met een groot compliment voor alle studenten. “Het is mooi om te zien wat we als Alfa-college in huis hebben,” vertelt ze de Skills-toppers. Christien is trots op het niveau dit jaar, maar geeft ook een compliment aan de begeleidend docenten: “Achter iedere student staat een docent. Letterlijk. In lessen, aandacht en er voor je zijn.”

Tips en tops
Ook leerzame tips werden gedeeld: Manon Sprenkeler uit Gaanderen, winnaar Skills Heroes Grafische vormgeving 2018 en deelneemster aan Euroskills inspireerde de aanwezige studenten met haar verhaal. Ze vertelde over haar eigen deelname aan Skills Heroes 2018 tot aan EuroSkills 2018. Hoe leuk het was, maar ook wat mis kan gaan. En wat je dan moet doen. Haar gouden tip: Oefen naast de inhoudelijke opdracht ook op tijd!

Over Skills Heroes op het Alfa-college
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien.

Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden. In oktober gingen studenten van de locaties in Hardenberg, Groningen en Hoogeveen de strijd met elkaar aan. De winnaars van deze voorrondes namen vervolgens in december/januari deel aan (landelijke) kwalificatiewedstrijden, waarvan de beste acht zich nu voorbereiden op hun deelname aan Skills The Finals.

Iedereen is welkom
Docenten, klasgenoten, familie en vrienden zijn welkom om tijdens de wedstrijden te komen kijken. Wel is aanmelding noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op skillsthefinals.nl

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed